Skatepark Veersepoort 2 april 2021
Skatepark Veersepoort 2 april 2021 (Foto: Free WIM 0118)

Overleg Skatepark Veersepoort Middelburg van start: huidige baan tijdelijk geblokkeerd

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft na overleg met de belangengroep ‘Free WIM 0118’ verkiezingsborden op de baan van skatepark Veersepoort geplaatst om skaters te ontmoedigen de baan in april te gebruiken. Op 15 april beslist de gemeenteraad of er een alternatief zal komen voor de gesloten baan.


Anderhalve week na de petitie voor het behoud van de skatebaan in de Veersepoort (of over het belang van een goed alternatief) staat de teller op meer dan twaalfduizend ondertekeningen. Landelijke media besteedden aandacht aan de kwestie (PowNed, 3FM en het Jeugdjournaal). Vertegenwoordiger van de skaters, die zich hebben verenigd in de groep ‘Free WIM 0118’ overlegden afgelopen donderdag digitaal met wethouder Dekker. Er werd onder meer afgesproken dat de bestaande baan deze maand echt even dicht blijft. De gemeente heeft enkele verkiezingsborden als obstakels geplaatst op de baan, en de skaters hebben posters opgehangen met daarop oproepen en een toelichting op de afspraken. ‘Blijf je skaten, dan komt er geen nieuw skatepark’, valt er onder meer op te lezen.

Op 6 april zal er door diverse mensen worden ingesproken, tijdens de commissie Ruimte van de gemeente. Op 15 april besluit de gemeenteraad vervolgens of er een alternatief zal worden geboden voor de gesloten baan, en als dat zo is: welk alternatief. De skaters  wordt gevraagd de baan de komende maand in ieder geval met rust te laten, zodat in alle rust overlegd kan worden met de omwonenden, over het nog een tijdje blijven gebruiken van de baan, totdat het alternatief er is.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6

Vacatures

Meerdere vacatures

Roosendaal

Voegers

Zeeland en West-Brabant

Werken in de logistiek

Zeeland en West-Brabant

Bezorger

Middelburg

Werken in de logistiek

Brabant en Zeeland