De ontdekking van de letter B.
De ontdekking van de letter B. Foto: Aris Roskam

‘De Witgoedsector’ te zien bij atelier Hoed Gezien

Sport en vereniging

MIDDELBURG - Beelden en figuren, gegoten gips en vervolgens betekend en beschilderd door Aris Roskam. Pietepeuterig werk. Veel te zien, veel te overdenken. De kleine beeldjes uit de witgoedafdeling worden in heel kleine oplage vervaardigd.

De aard van de voorstelling doet denken aan grappig, maar is het natuurlijk niet. De evolutie-onderzoeker bijvoorbeeld durft te twijfelen aan het bijbelboek genesis. De pissebeddenveredelaars zouden weleens een pissebed kunnen selecteren waardoor een intelligente pissebed ontstaat wat de mensensoort minder uniek zou kunnen maken.
Henk en Arie hadden verschillende selectieproeven bedacht met als doel het gemiddelde intelligentiequotiënt van hun pissebeddenpopulatie te verhogen. Volgens Henk en Arie bleek nu duidelijk dat hun pissebeddenpopulatie een manier had ontwikkeld om contacten te leggen. Op de tafel kunnen allerlei dramatische gebeurtenissen plaatsvinden. Het kunnen grootse gebeurtenissen zijn, geen grote.
Uit de serie; “Het ontstaan van het alfabet” De ontdekking van de letter B.
Meer informatie en verduidelijking over alles is te vinden bij www.kabouter.com en www.arisroskam.com. “De Witgoedsector” is t/m 1 mei 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om Aris’ werk goed te bekijken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief