<p>Tractoren op de Poelendaeleweg in Middelburg</p>

Tractoren op de Poelendaeleweg in Middelburg

(Foto: Ton Stanowicki)

Bewoners Poelendaeleweg maken zich zorgen over onveilige verkeerssituatie

MIDDELBURG - Bewoners van de Poelendaeleweg in Middelburg maken zich zorgen over de onveilige verkeerssituatie die is ontstaan na de herinrichting van de straat. Volgens de bewoners is de straat een lange racebaan geworden, en wijken fietsers regelmatig uit naar de stoep, waardoor voetgangers in gevaar komen.


Volgens buurtbewoner Ton Stanowicki is het niet de vraag óf maar wanneer er ongelukken gaan gebeuren. Hij stelt dat er, vooral voor voor fietsers en voetgangers, sprake is van structurele verkeersonveiligheid sinds de herinrichting van de Poelendaeleweg in 2020. Stanowicki: “er is dagelijks, in beide richtingen, grondvervoer door drie-assige aanhangwagens getrokken door grote tractoren, die breder zijn dan 2,3 meter. Er staan onduidelijke verkeersborden op de Poelendaelesingel. Ook landbouwverkeer rijdt met meer dan 30 kilometer per uur in beide richtingen over de Poelendaeleweg. Er wordt ze namelijk geen strobreed in de weg gelegd.  De Poelendaeleweg is een lange racebaan geworden!”

Bussluis
Stanowicki stelt vast dat er in het hele traject maar twee snelheidsremmers liggen. Dit in tegenstelling tot de Grevelingenstraat waar wel functionele snelheidsremmers zijn geplaatst. Auto’s met caravans, vrachtwagens en tractoren kunnen vanuit richting Koudekerke ongehinderd, vaak zelfs over de busbaan bij de Nehalenniaschool, richting de Schroeweg rijden. Hij denk dat een bussluis effectiever zou zijn. Hij vindt verder dat de bewegwijzering aandacht nodig heeft. Nog altijd staat op de verkeersborden vanuit Koudekerke dat men rechtdoor moet naar het centrum in plaats van rechtsaf over de rondweg. Stanowicki: “en dat terwijl die rondweg met Europese subsidie is aangelegd, met als voorwaarde dat de verkeersstroom door de wijken wordt verminderd!”

Fietsers op de stoep
Er is inmiddels overleg geweest tussen de omwonenden en gemeente Middelburg. Daaruit kwam naar voren dat de politie structureel onderbezet is en er daarom vooralsnog geen surveillance valt te verwachten. De omwonenden hopen daarom dat er toch iets aan de nieuwe situatie gedaan kan worden. Stanowicki: “fietsers maken gebruik van de trottoirs op het moment dat er tractoren rijden over de Poelendaeleweg, met alle risico’s van dien. Het rijgedrag moet en zou beïnvloed moeten kunnen worden, waardoor de Poelendaeleweg veiliger wordt, precies zoals dat oorspronkelijk de opzet was.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6