Foto: Edwin Mijnsbergen

Reizende tentoonstelling ‘OPEN over depressiviteit’ op Bolwerk in Middelburg

MIDDELBURG -  Stichting Open Mind is vandaag met de reizende buitententoonstelling ‘OPEN over depressiviteit’ neergestreken op het Noordbolwerk in Middelburg. Het gaat om een project waarmee de stichting in samenwerking met een grote groep jonge ervaringsdeskundigen mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar wil maken. De tentoonstelling is tot en met 31 mei te zien in de Zeeuwse hoofdstad.


Van woensdag 14 april tot en met maandag 31 mei is de tentoonstelling OPEN over depressiviteit te bezoeken op het Noordbolwerk in Middelburg. OPEN over depressiviteit is een buiten fototentoonstelling waarin een grote groep jonge ervaringsdeskundigen mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar maakt.

Opening op 14 april
Op woensdag 14 april wordt de tentoonstelling geopend door de overhandiging van een fotokrant aan Frank Rothuis, domeindirecteur HEW HZ UAS en Carla Doorn, wethouder gemeente Middelburg door een ervaringsdeskundige (geportretteerde) via Stichting Open mind. Deze opening wordt opgenomen en is achteraf online terug te kijken.

Die avond is er vanaf 19.30 uur een online programma via TEAMS. Tijdens deze ‘Daily Mile Talk’ komt er een gesprek over dit onderwerp tussen jongeren en Diederik Gommers, Carla Doorn, en Frank Rothuis. Jongeren en jongvolwassenen die mee willen doen aan de daily mile talk met Diederik Gommers kunnen zich aanmelden via dailymiletalk@hz.nl.

Somberheid, eenzaamheid en angst
Jongeren en jongvolwassenen moeten door de coronamaatregelen op relatief veel leefgebieden inleveren terwijl zij zelf doorgaans niet tot een risicogroep behoren. Voor een deel van de jongeren en jongvolwassenen gaat deze coronaperiode gepaard met toenemende gevoelens van somberheid, eenzaamheid en angst.

Zeeuwse samenwerking
Deze tentoonstelling is een deel van een project waarmee depressiviteit bij jongeren en jongvolwassenen meer onder de aandacht wordt gebracht. Het betreft een samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences, GGD Zeeland; Zeeland Zonder Zelfmoord, Stichting Open mind en de gemeente Middelburg. De initiatiefnemers vinden het erg belangrijk dat jongeren goed worden geholpen. Preventie is hierin ontzettend belangrijk. In deze moeilijke periode, maar ook daarna.

Naast deze tentoonstelling, worden er de komende tijd nog verschillende andere activiteiten rond dit onderwerp aangeboden.

-          Jan Vantoortelboom met Schrijfvrijer

-          JOGG Middelburg met Daily Mile en Daily Mile Talk met ‘voorzetje’ van Diederik Gommers

-          Purpose colleges over psychische klachten, prestatiedruk en talentontwikkeling.

-          Studenten HZ Social work als buddy in chat op www.frissegedachtes.nl

Meer informatie over dit onderwerp en de activiteiten is beschikbaar via het online magazine ‘Open’

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6