Afbeelding
Foto: Atelier Hoed Gezien

Genieten van Kunst en Cultuur in coronatijd

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Nu veel exposities afgelast en musea minder toegankelijk zijn is het voor kunstenaars moeilijk hun werk te laten zien. De wisselexposities bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg is naar een idee van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg de oplossing voor beide problemen. Iedere maand  krijgt een andere kunstenaar ‘de etalage’ tot zijn of haar beschikking. Elke volgende routezondag is het wisselen en wordt er op de thema’s van de Kunstroute ingehaakt. 

Nu bij Hoed Gezien: De ‘Witgoedsector” van Aris Roskam, vliegtuigbouwkundige, leraar en maker van schilderijen, beelden, enigszins kinetische voorwerpen realistisch van uiterlijk en met vanzelfsprekend ongekende diepzinnigheid. Roskam: “Zo is er op de witgoedafdeling eindelijk weer eens wat nieuws. Niet een eenzaam gipsen mannetje of vrouwtje maar een tweetal, een duo, een stel met honden. Met deze spullen ga ik helemaal naar Middelburg. En daar moet u ook heen! Naar de Nadorstweg om later toch minstens te kunnen zeggen; Jaaaaa, ik was erbij en heb het Pissebeddendoolhof en de andere in gips gegoten figuren gezien.”

Het ‘Pissebeddendoolhof’ van Henk en Arie
De aard van de voorstelling doet denken aan grappig, maar is het natuurlijk niet. De evolutie-onderzoeker bijvoorbeeld durft te twijfelen aan het bijbelboek genesis. De pissebeddenveredelaars zouden weleens een pissebed kunnen selecteren waardoor een intelligente pissebed ontstaat wat de mensensoort minder uniek zou kunnen maken. Henk en Arie hadden verschillende selectieproeven bedacht met als doel het gemiddelde intelligentiequotiënt van hun pissebeddenpopulatie te verhogen.Volgens Henk en Arie bleek nu duidelijk dat hun pissebeddenpopulatie een manier had ontwikkeld om contacten te leggen.

Alsof dat nog niet genoeg is, uit een andere serie: ‘Het evolutieonderzoek’. Iedere week hield Karel de goudvis ongeveer een seconde langer buiten de kom dan de week ervoor om op die wijze inzicht te krijgen hoe het landleven zich uit het zeeleven had ontwikkeld. Uit nog een andere serie: ‘het ontstaan van het alfabet’. De ontdekking van de letter B. Pietepeuterig schilderwerk, veel te overdenken.

“De Witgoedsector” is t/m 1 mei 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. ?Loop gerust het tuinpad op de werken goed te bekijken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief