Afbeelding
Foto: Gemeente Veere

Gemeente Veere zet weer coronacoaches en verkeersregelaars in

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

DOMBURG - De gemeente Veere zet in het weekend van 17 en 18 april 2021 weer coronacoaches en verkeersregelaars in. De gemeente wil voorkomen dat door drukte in de toeristische kernen en bij wandelgebieden bezoekers geen anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden. 

Op basis van de weersverwachting en de toeristische bezetting maken ambtenaren van de gemeente Veere wekelijks een inschatting van de drukte, in overleg met de verschillende stads- en dorpsraden en ondernemersverenigingen.

Voor het weekend van 17 en 18 april wordt ingeschat dat het wat drukker zal zijn (druktescenario 2). Op basis van dat scenario worden de volgende preventieve maatregelen genomen:

- In Domburg de inzet van twee coronacoaches en twee verkeersregelaars en het afsluiten van de Ooststraat – Markt – Weststraat van 11.00 uur tot 17.00 uur voor gemotoriseerd verkeer en fietsers.

- In Veere de inzet van twee coronacoaches en twee verkeersregelaars.

- In Zoutelande de inzet van twee coronacoaches en het afsluiten van de Langstraat tussen 12.00 uur en 18.00 uur voor gemotoriseerd verkeer en fietsers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief