Afbeelding
Foto: Woongoed Middelburg

Huurders krijgen extra stem met nieuwe Raad van Advies Woongoed Middelburg

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg (Woongoed) en de Huurdersvereniging Middelburg (HVM) installeerden op 18 maart de nieuwe Raad van Advies in een online bijeenkomst. De Raad van Advies adviseert de HVM bij beleidsthema’s zoals wonen, sociale en maatschappelijke vraagstukken, leefbaarheid, onderhoud en betaalbaarheid. In de Raad van Advies zitten acht maatschappelijk betrokken personen uit de (voornamelijk Middelburgse) samenleving die de belangen van de huurders goed kennen. Met de nieuwe Raad van Advies krijgt Woongoed meer input vanuit de huurderskant.

De directeur van Woongoed Middelburg, Eric de Ceuster: “We proberen zo dicht mogelijk bij onze huurders te staan en te horen wat er leeft. Dat doen we via onze dagelijkse contacten, online panels en klanttevredenheidsonderzoeken. Maar samen met de HVM hadden we behoefte aan nog meer inbreng van huurders en een bredere belangenbehartiging. Wij staan immers vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dagelijks voor keuzes die bepalend zijn voor de lange termijn. Met de Raad van Advies hebben wij een gesprekspartner die de wereld van de huurders goed kent, kritisch met ons meedenkt en de stem van de huurder laat horen. Met als gedeeld doel: dat Woongoed een passende, gezonde, duurzame en betaalbare woning in een prettige buurt kan bieden aan onze huurders.”

De Raad van Advies
De Raad van Advies bestaat uit acht leden, vier mannen en vier vrouwen. Het is een diverse groep werkzaam in verschillende sectoren in het maatschappelijke veld of gepensioneerd. Het zijn allen maatschappelijk betrokken deelnemers. Ook zijn er drie huurders van Woongoed. De Raad van Advies zorgt ervoor dat de stem van de huurders nog meer vertolkt wordt en de belangen van hen over kan brengen naar Woongoed. Jedidja de Rijke, voorzittter van de Raad van Advies: “Het is een mooi team met veel diversiteit. Het gezamenlijke doel is om goed betaalbaar wonen in een prettige buurt voor huurders te bewerkstelligen. Ik ben vervuld met trots en plezier en kijk uit naar de samenwerking tussen de Raad van Advies, HVM en Woongoed om dit doel na te streven.” Ook de andere leden zijn erg enthousiast om aan de slag te gaan.”


Advies over beleidsontwikkeling
De Raad van Advies komt in minimaal drie themabijeenkomsten per jaar bij elkaar met Woongoed en de HVM. Woongoed hoort graag welke onderwerpen er volgens de Raad van Advies voorrang moeten krijgen op de agenda. Daarnaast toetst ze haar plannen en resultaten bij de Raad van Advies en vragen ze advies. De uitkomsten gebruikt Woongoed vervolgens voor de ontwikkeling van beleid en de HVM voor het geven van gekwalificeerd advies hierop. Marijn Dieleman, HVM: “Ik ben blij met de samenstelling van de Raad van Advies. Ik zie veel actief en betrokken mensen die zich in willen zetten voor de huurders van Woongoed. Deze bijeenkomst is een veel belovende start en ik kijk uit naar het vervolg.”De eerste bijeenkomsten staan in het teken van keuzes waar Woongoed voor staat in haar nieuwe ondernemingsplan. Het gaat daarbij over voldoende aanbod van woningen, de kwaliteit van de woning, de woonomgeving en de dienstverlening.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief