Mini-Keukenhof aan de Noordweg in Middelburg
Mini-Keukenhof aan de Noordweg in Middelburg Foto: Marcel de Lannoy

Een mini-Keukenhof aan de Noordweg in Middelburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Marcel de Lannoy woont sinds maart 2019 aan de Noordweg in Middelburg. Middelburgers die zijn huis passeren kennen hem misschien nog niet allemaal persoonlijk, maar na twee jaar is zijn tuin een jaarlijks fenomeen, dat ook wel de ‘mini-Keukenhof aan de Noordweg’ wordt genoemd.

De Lannoy: “sinds twee jaar woon in inderdaad in deze betoverende stad. Mijn thuis heb ik gevonden in Middelburg. Mijn verhaal is wellicht uitzonderlijk. Hoewel Nederlander, ben ik in Californië opgegroeid. Toen ik 29 werd, begon ik les op een internationale school in het Verenigd Koninkrijk te geven. In September 2018, ging ik met pensioen. Vijftig jaar lang had ik de levensdroom om terug naar het vaderland te keren, en eindelijk was het moment gearriveerd.

Als een soort ‘free agent’ keek ik in die periode naar huizen in Gouda, Den Haag, Rotterdam, Borculo en Dordrecht. Na enkele maanden, koos ik uiteindelijk voor het prachtige Middelburg in het rustgevende Zeeland want het deed, en doet mij nog steeds een beetje aan het oude Nederland denken. Als fan van oude, knusse huizen, trof ik het fraaie rijhuis en tuin aan de gezellige Noordweg in Middelburg. In 1910 gebouwd, biedt het huis nog veel ambiance, ondanks de moderne veranderingen in het huis (nieuwe badkamer, keuken). Gek als ik ben op tuinieren, heb ik mijn eigen mini-Keukenhof gecreëerd. Heerlijk toch?”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief