Stadsgidsen van Tourist Info Middelburg samen met Jan de Vlieger van de Drvkkery voor het stadhuis op de Markt
Stadsgidsen van Tourist Info Middelburg samen met Jan de Vlieger van de Drvkkery voor het stadhuis op de Markt Foto: Edwin Mijnsbergen

Tourist Info Middelburg weer voor vijf jaar gegund aan De Drvkkery

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Boekhandel De Drvkkery aan de Markt in Middelburg zal ook de komende vijf jaar de toeristische informatievoorziening vanuit Tourist Info verzorgen. Dat heeft de Gemeente Middelburg bekendgemaakt.

De gemeente Middelburg had een overeenkomst met De Drvkkery voor het verstrekken van toeristische informatie aan toeristen/bezoekers aan de stad in de vorm van een Tourist Info. Deze Tourist Info was gehuisvest in de winkel van De Drvkkery aan de Markt. Dit contract met De Drvkkery is jaren geleden Europees aanbesteed en moest, vanwege het verstrijken van de contractperiode, opnieuw worden aanbesteed. Het college heeft hiervoor in 2020 een bestek vastgesteld waarop ondernemers konden inschrijven. 

In het bestek stonden de volgende hoofdtaken beschreven:
• Het verstrekken van actuele en correcte toeristische informatie over de stad Middelburg, mondeling,telefonisch, digitaal
• Het toeristisch materiaal optimaal presenteren in het toeristische informatiepunt
• Kaartverkoop van attracties, culturele instellingen en evenementen in Middelburg
• Het ontwikkelen van ‘toeristische’ producten (plattegrond en dergelijke)
• Het aanbieden van arrangementen (met name voor groepen)

Daarnaast moesten inschrijvers plannen van aanpak indienen ten aanzien van de locatie, de openingstijden/bereikbaarheid, de continuïteit en de herkenbaarheid/zichtbaarheid. Deze plannen dienen om de kwaliteit van de toeristische informatievoorziening voor langere tijd te borgen.

Uit in Middelburg
Een ander belangrijk onderdeel van de aanbesteding vormde het up-to-date houden van de toeristische website www.uitinmiddelburg.nl. Het is een meerwaarde om de fysieke (balie) en de online (website) toeristische informatievoorziening in één hand te houden. Dit is efficiënter en draagt bij aan eenduidigheid. Bovendien is het vanuit gemeentelijk belang essentieel dat er geen commerciële (betaalde) partijen invloed uitoefenen op de content waardoor alle partijen (indien gewenst) gelijke exposure kunnen krijgen op dit platform.

Wel zijn er ten opzichte van het vorige bestek nadrukkelijkere/concretere eisen gesteld aan het beter up-to-date houden van de website en de sociale media-kanalen. De nieuwe voorwaarden in het bestek stellen ons dan ook in staat om meer sturing te geven en meer kwaliteit te eisen. Het bestek is in het laatste kwartaal van 2020 gepubliceerd op TenderNed. Er hebben uiteindelijk twee partijen ingeschreven, waarvan een inschrijving ongeldig bleek te zijn. De andere inschrijving, van de Drvkkery, bleek aan alle eisen te voldoen. Aan de Drvkkery is de opdracht dan ook gegund. Het nieuwe contract met de Drvkkery is ingegaan op 1 april 2021 en heeft een looptijd van 5 jaar. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief