Installatie Ex Voto van de allereerste Kerkmeester van de Grote Kerk Veere: Folkert de Jong
Installatie Ex Voto van de allereerste Kerkmeester van de Grote Kerk Veere: Folkert de Jong Foto: Tineke Boer

Grote Kerk Veere barst uit haar voegen van de activiteiten

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

VEERE - De deuren van de Grote Kerk Veere zijn weliswaar nog gesloten vanwege de Covid-maatregelen maar dat betekent niet dat er áchter die deuren niets gebeurt.

De eerste concerten staan al gepland: Douwe Eisenga, Jacco Lamfers en Pieter de Graaf geven 26 juni een intiem pianoconcert, Opera Alaska pakt op 25 september het podium en PopMonument – dat plaatsvindt op 10 juli - was zelfs binnen 1 dag uitverkocht. Het Sinfonietta String Festival Zeeland zal dit jaar online (en gratis) aangeboden worden op 6 juni en expositie Ex Voto van gerenommeerd kunstenaar en Kerkmeester Folkert de Jong is verlengd tot 12 september. Last but not least zal 20 mei aanstaande de eerste podcast De verhalen van de Grote Kerk Veere gepubliceerd worden over Gries de Mummiekat, die een CT-scan heeft gehad. Wat zouden er voor nieuwe feiten over de mummiekat ontdekt zijn?

De Grote Kerk Veere biedt méér dan alleen de mooie verhalen die verteld worden in haar permanente expositie Experience en een beklimming van haar kerktoren – met als beloning een prachtig uitzicht overigens. Ze is ook een podium voor cultuur: voor muziek, beeldende kunst, film, literatuur, dans en theater. Een uitzonderlijke ontmoetingsplek, kruispunt voor creativiteit en inspiratie.

Naar verwachting zal de Grote Kerk Veere - als doorstroomlocatie binnen - haar deuren opnieuw mogen openen vanaf 26 mei aanstaande.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief