Rit & Rock voor de Molukken 2018
Rit & Rock voor de Molukken 2018 Foto: Rit & Rock voor de Molukken

Geen Rit & Rock voor de Molukken dit jaar, organisatie wel in actie voor het goede doel

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Net als in 2020 zal er dit jaar ook geen Rit & Rock voor de Molukken worden georganiseerd. Dat heeft de organisatie via Facebook laten weten. De belangrijkste reden is dat de organisatie nog niet de zekerheid heeft dat het evenement op een veilige en verantwoorde manier gehouden kan worden.

Stichting Rit & Rock voor de Molukken is een Middelburgse non-profitorganisatie, opgericht door Wilfred Vreeke en Karla Vreek-Taniwel, die scholen en organisaties ondersteunt die zich inzetten voor kansarme kinderen op de Molukken (Indonesië). Ieder jaar wordt een motorrit door Zeeland en omstreken gecombineerd met een groot feest in de Molukse buurt in de Stromenwijk in Middelburg. 

De organisatie schrijft: “terrassen zijn gedeeltelijk open, een afspraak maken bij je favoriete winkel is niet meer nodig. Stapje voor stapje kunnen we weer iets meer. Maar ons evenement zal ook dit jaar niet doorgaan. Omdat we nog niet de zekerheid hebben dat we het evenement op een veilige verantwoorde manier kunnen laten plaatsvinden. Want het zou zonde zijn als de gezelligheid moet lijden onder de veiligheidsmaatregelen. Net als vorig jaar willen we een steentje bijdrage aan het goede doel maar daar hebben we jullie hulp wel weer voor nodig. 19 juni 2021 zullen wij weer een actie starten.”

De opbrengst van Motorrit voor de Molukken 2020 zou net als een jaar eerder gaan naar Foundation Gilgal, die is opgericht door Sonya Matahelumual. Sonya is na de burgeroorlog een kinderdagverblijf (Wisuda Paud Melati) begonnen vanuit haar eigen woning Halong op het eiland Ambon. Rit & Rock voor de Molukken zal binnenkort meer informatie over de actie van dit jaar verstrekken, via de website en sociale media.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief