De ZB in Middelburg
De ZB in Middelburg Foto: Edwin Mijnsbergen

Elektrische deelauto’s vanaf nu beschikbaar in Middelburg

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Sinds begin deze maand zijn er twee elektrische deelauto’s beschikbaar in de binnenstad van Middelburg, voor zowel bedrijven als particulieren. Het deelautoproject is geïnitieerd door Stichting Duurzame Mobiliteit (SDMZ) en Gemeente Middelburg.

SDMZ is op meerdere plekken in Zeeland actief met het uitrollen van deelauto’s en zag ook in Middelburg kansen. “Wij zijn al een tijd bezig met autodelen in Zeeland en hebben geleerd dat een belangrijke succesfactor het hebben van voldoende massa is. In de binnenstad van Middelburg  zijn tal van particulieren en bedrijven die we kunnen ontzorgen met deelmobiliteit. Parkeren in de drukke binnenstad is soms lastig en het hebben van een (tweede) vergunning is vaak duur. Het kan daarom goedkoper zijn om je eigen auto de deur uit te doen en gebruik te maken van de deelauto’s”, aldus Igor Quik, programmamanager SDMZ.

Voor medewerkers
Het initiatief kon van start dankzij de steun en de medewerking van Cityhotel Wood, de ZB en Rabobank Walcheren/Noord-Beveland. Zij starten als eersten met een abonnement waarmee hun medewerkers zakelijke ritten kunnen maken. Cityhotel Wood ziet het daarnaast als aanvulling op hun dienstverlening en kan de deelauto’s uitgeven aan gasten die duurzaam op pad willen.

Voor particulieren en bedrijven
De deelauto’s zijn ook 24/7 beschikbaar voor particulieren en andere bedrijven. Aanmelden doe je gemakkelijk via de website van SDMZ. Als particulier kun je kiezen om gebruik te maken via prepaid tegoed of een persoonsabonnement. Als bedrijf kun je een zakelijk abonnement afnemen. De deelauto’s zijn te gebruiken via deelplatfom GoodMoovs. Na aanmelding op de website van SDMZ kun je de GoodMoovs-app downloaden en zo deelauto’s reserveren, openen en betalen.

De eerste twee deelauto’s hebben een vaste locatie gekregen in de buurt van de deelnemende bedrijven. Een van de deelauto’s staat aan het Armeniaans Schuitvlot en de ander op de Kousteensedijk. In de deelauto ligt een vergunning voor de vaste standplaats, een laadpas waarmee je bij elk openbaar laadpunt kunt opladen, een instructiekaart en het helpdesknummer van GoodMoovs, die 24/7 bereikbaar is. Er is daarnaast al voorbereidend werk gedaan om het aantal deelauto’s en locaties in Middelburg te kunnen opschalen. Bedrijven of particulieren die mee willen doen met het initiatief, maar te ver uit de buurt zitten van de eerste twee locaties, kunnen hun interesse kenbaar maken bij Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland.

Op maandag 31 mei organiseren de ZB, EnergieZeeland.nl, SDMZ en het Energieservicepunt Zeeland (van ZMf, Zeeuwind en het Zeeuws Klimaatfonds) van 19.30 tot 20.30 uur de online talkshow ‘Kick-off Elektrische Deelauto’, met alle informatie en instructies rond reserveren, ontgrendelen, rijden, terugzetten en betalen. Aanmelden voor dit gratis evenement kan via de website van ZB.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief