Afbeelding
Foto: Politie.nl

Politie roept bezoekers Veerse Meer op verdachte boten te melden

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

VEERE - De politie zet tijdens het Hemelvaart weekend digitale bannering in rond de jachthavens van Dinteloord en het Veerse Meer. In de banner wordt gevraagd om verdachte boten te melden. Dure boten worden vaak gebruikt om crimineel vermogen mee te witwassen. 

Mensen die vandaag rond de jachthavens van Dinteloord of het Veerse Meer zijn krijgen op hun smartphone, tablet of laptop een banner te zien. In die banner vraagt de politie om verdachte boten te melden via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of via een tipformulier.

De reden voor de actie is dat dure boten vaak gebruikt worden om crimineel vermogen mee wit te wassen. Het wordt echter ook gebruikt voor andere criminaliteit, zoals het vervoer van drugs, mensenhandel, belastingontduiking en verzekeringsfraude. In de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Zeeland-West-Brabant geldt dat misdaad niet mag lonen. Daarom verzamelen politie en justitie informatie over dure boten die zijn gekocht met crimineel vermogen en die boten worden afpakt.

Waar moet je op letten?

Kostbare boten zijn er in verschillende vormen en maten. Van luxe jacht tot een speedboot of een jetski. Bel de politie als je een verdacht gevoel hebt bij een boot in combinatie met de eigenaren. Mensen waarvan je vermoedt of weet dat ze geen legaal inkomen hebben dat past bij een kostbare boot. Vaak speelt buikgevoel ook een belangrijke rol. Deze persoon in combinatie met deze boot, dat klopt gewoon niet.

Volgens de politie is het volgende interessant: 

- Waar vaart de boot regelmatig?
- Wat is de ligplaats van de boot?
- Waar wordt de boot gestald?
- Wat is de naam van de boot?
- Wat is het registratienummer van de boot?
- Wat zijn typische kenmerken van de boot (merk, type, kleur, andere opvallende zaken)?




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief