De brandweer is 1,5 uur bezig geweest.
De brandweer is 1,5 uur bezig geweest. Foto: Venema Media

Brandweer rukt uit voor wateroverlast aan Bergstraat in Meliskerke

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

MELISKERKE - De brandweer is vrijdagavond met twee tankautospuiten uitgerukt naar de Bergstraat in Meliskerke. Daar stond door de hevige regenval de straat onder water. De straat heeft bij hevige neerslag regelmatig last van wateroverlast.

Het water in de Bergstraat stond zo hoog dat het de huizen in dreigde te lopen. Daarom werd de brandweer opgeroepen om het water weg te pompen. Dit was voor de Brandweer Zoutelande echter moeilijker dan gedacht. Het water werd naar de Cornelis Jaspersestraat gepompt, waar het echter moeilijk wegliep. Uiteindelijk is ook de brandweer Oostkapelle opgeroepen om te helpen bij het wegpompen van het water. Na ruim anderhalf uur was de straat weer begaanbaar. 

Het is niet de eerste keer dat de Bergstraat onder water loopt. Omdat de straat afloopt van hoog naar laag, stroomt al het water van de Torenstraat de Bergstraat in. Dit zorgt bij hevige neerslag regelmatig voor wateroverlast. Niet alleen in Meliskerke was er wateroverlast. Andere brandweerkorpsen rukten uit naar onder andere Zoutelande, Westkapelle en Middelburg. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief