De bestaande skatebaan Veersepoort, maart 2021
De bestaande skatebaan Veersepoort, maart 2021 (Foto: Edwin Mijnsbergen)

Gemeente Middelburg zoekt ideeën voor nieuwe locatie skatebaan

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg is op zoek naar een goede locatie voor de nieuwe skatebaan in Middelburg. Inwoners van de stad wordt gevraagd mee te denken. Belangstellenden kunnen tot 25 juni suggesties doen via doemee.middelburgers.nl. De gemeente maakt zelf ook een lijst met mogelijke locaties. 


De gemeente vraagt inwoners van Middelburg mee te denken over een nieuwe stek voor de skaters om er zeker van te zijn dat er geen locaties over het hoofd gezien worden. De nieuwe locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de nieuwe baan op minimaal 150-200 meter van de dichtstbijzijnde woningen liggen, op een kavel van minimaal 1.500 vierkante meter, op een plek waar regelmatig mensen voorbijkomen en binnen de bebouwde kom. Ook moet de plek goed bereikbaar zijn voor de gebruikers. Het zou helemaal mooi zijn als de baan komt op een plek waar meer activiteiten zijn die een link hebben met skaten, sporten of jongeren, maar dit is niet persé nodig. De gemeente kiest het liefst een locatie die al van de gemeente is. Grond kopen kost namelijk veel geld. Dat geld besteedt de gemeente liever aan de skatebaan zelf. Ook moet de baan goed passen op de nieuwe plek. Als er heel veel aangepast moet worden, kost dat ook weer geld, waardoor er weer minder geld overblijft voor de skatebaan.

Keuze locatie
De gemeente maakt zelf ook een lijst met mogelijke locaties. Die worden verder aangevuld met locaties die via doemee binnen komen. Al deze locaties beoordeelt de gemeente aan de hand van de voorwaarden. Die beoordeling zetten ze ook op doemee. Daar kan iedereen straks zien hoe een inzending beoordeeld is. Inzenders krijgen dus geen persoonlijke terugkoppeling op jouw idee. Als er een keuze is gemaakt voor een locatie, gaat de gemeente in gesprek met belanghebbenden over de verdere uitwerking van die locatie. Over waar de baan dan exact komt te liggen bijvoorbeeld. Onder belanghebbenden verstaan we bijvoorbeeld: omwonenden, gebruikers en het desbetreffende wijkteam, bewonersgroep of dorpsvereniging.

Speelvoorziening
Na de zomervakantie wordt de nieuwe locatie bekend gemaakt. Ook gaat de gemeente na de zomervakantie aan de slag met de inrichting van de nieuwe baan. Dit doen ze samen met een groep skaters. Na de zomer gaat de gemeente ook aan de slag met de nieuwe locatie voor de speelvoorziening in de Veersepoort. Voor zowel de locatie als voor de inrichting van de plek zal de gemeente inwoners vragen om mee te denken.

Lukt het je niet om je idee op doemee te plaatsen? Donderdag 17 juni helpen we je tussen 20.00 en 21.00 uur. Je vindt dan bij ‘activiteiten’ een link naar een teamsoverleg waarin je uitleg krijgt over doemee. De gemeente Middelburg streeft ernaar dat de nieuwe speelvoorziening in de Veersepoort en de nieuwe skatebaan 31 december klaar zijn voor gebruik.

De website van DoeMee: https://doemee.middelburgers.nl/nl-NL/projects/denk-mee-over-de-skatebaan

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6