Foto: Martijn Fincke Fotografie

Zeeuwse Connectie doet Zeeuwse geslaagden 225 euro cadeau

Alle Zeeuwse jongeren die net hun diploma hebben behaald, of binnenkort behalen, krijgen een examencadeaupakket ter waarde van 225 euro van De Zeeuwse Connectie.


Voor deze actie werkt stichting De Zeeuwse Connectie samen met allerlei Zeeuwse partijen, zoals Lima Beach, Rico Moda, Bomont, Mariener, Alternate, YourSurprise, Rijschool Wolf, Festive Events, Omoda, Mia’s Axel, Mariener Sunglasses, ZeeuwseVacaturebank.nl en Omnium. In het cadeaupakket zitten prijzen, zoals kortingen, die de geslaagden bij deze bedrijven kunnen besteden. “Daarnaast verloten we extra cadeaus onder de geslaagden, zoals een iPhone, Chromebook, game-computer, kleding, zonnebrillen en VIP-arrangementen”, vertelt Jim Goedhart van stichting De Zeeuwse Connectie.

Carpoolen

Ook krijgen alle aanmelders gratis een lidmaatschap van De Zeeuwse Connectie. “Hierdoor blijven de geslaagden, zeker de jongeren die voor een vervolgstudie de provincie verlaten, makkelijker verbonden met Zeeland. Ze worden uitgenodigd voor activiteiten van De Zeeuwse Connectie, zoals borrels, maar het lidmaatschap biedt nog een ander voordeel: via het platform van het netwerk kunnen Zeeuwse jongeren die gaan studeren makkelijk in contact komen met andere Zeeuwen in dezelfde studentenstad. Bijvoorbeeld om af te spreken, woonruimte te delen of om te carpoolen.”

Talenten

Zeeland biedt goede studiemogelijkheden, maar er zijn ook jongeren die buiten de provincie verder leren. “Vanuit onze stichting zetten wij ons al tien jaar in om deze Zeeuwen betrokken te houden bij Zeeland. Uit het oog is uit het hart en dat willen we voorkomen. Ga vooral op avontuur en kijk rond buiten Zeeland, maar het is lekker als je daarna weer een keer terugkomt.” Het is onder meer voor de leefbaarheid in Zeeland, voor het behouden van voorzieningen, goed wanneer afgestudeerden na hun studie kunnen en willen wonen en werken in Zeeland. “Er zijn tussen de 4000 en 5000 examenkandidaten. Twee derde gaat de provincie uit en daarvan komt 25 procent terug naar Zeeland. Daarom is het mooi om te zien hoe snel bedrijven aangaven te willen meedoen aan deze actie. Zij zien ook hoe belangrijk het is om deze talenten niet uit het oog te verliezen. En daarnaast hebben deze jonge mensen voor hun harde werk natuurlijk wel wat leuks verdiend!”

Aanmelden

De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim twaalfduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland. Eens per jaar komen Zeeuwen die de provincie hebben verlaten, boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en anderen die Zeeland een warm hart toedragen gezellig samen. De actie voor geslaagden begint vandaag (zaterdag) en loopt de hele zomer. Het cadeau gebruiken kan het hele jaar. “De extra prijzen verloten we de komende vier weken, dus we roepen alle geslaagden, ongeacht de studierichting, op om snel hun cadeau te claimen via www.zeeuwseconnectiecadeau.nl.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6