Leerlingen Oleanderhof met voorzitter Wim Dodmond en penningmeester Patrick Siereveld van Stichting Behoud Julianabad
Leerlingen Oleanderhof met voorzitter Wim Dodmond en penningmeester Patrick Siereveld van Stichting Behoud Julianabad (Foto: Edwin Mijnsbergen)

Leerlingen Oleanderhof rijden ruim 6100 euro bij elkaar voor Julianabad Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Tevreden gezichten vandaag, bij voorzitter Wim Dodmond en penningmeester Patrick Siereveld van Stichting Behoud Julianabad Arnemuiden. Leerlingen van basisschool de Oleanderhof deden op 9 juni mee aan een “sponsorloop” op wieltjes. Ze reden een bedrag van 6158, 85 euro bij elkaar. De cheque werd vandaag op het schoolplein symbolisch overhandigd aan de stichting.


“Het is echt een gewéldig bedrag. Dat hebben jullie super gedaan allemaal! Willen jullie ook al jullie klasgenootjes bedanken voor hun inzet?” Voorzitter Wim Dodmond is oprecht blij met de cheque die hij niet uit handen van de kinderen heeft mogen ontvangen. “In april kregen de leerlingen van ‘t Vierschip in Arnemuiden ook al 5712 euro bij elkaar. Van deze bedragen kunnen we mooie extra dingen doen”, legt hij uit. Hij richt zich weer tot de kinderen: “welke dingen zouden júllie graag bij het zwembad zien, jongens en meisjes?” “Een extra glijbaan”, oppert een van de leerlingen.

De opbrengsten van sponsorlopen worden met open armen ontvangen door Stichting Behoud Julianabad, ook al zijn de kosten om te heropenen al gedekt. “We zijn sinds vorige maand weer open. Er zijn inmiddels al 95 kinderen die weer zwemles volgen in het bad. Over twee weken gaan we helemaal open. Dan is de overdracht, en zijn we officieel eigenaar van het zwembad. Dat is een voorwaarde om ook open te mogen voor het baanzwemmen en recreatief zwemmen.” Lachend: “we zijn net op tijd klaar voor de zomer!”

In 2016 besloot Gemeente Middelburg het zwembad te sluiten vanwegen geldgebrek. door financiële problemen. Na jaren van strijd en actievoeren is het bad nu weer geopend, omdat de stichting Behoud Julianabad voldoende geld bij elkaar kreeg. Volgens Dodmond en Siereveld verloopt de samenwerking met de gemeente inmiddels weer prima.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6