Marcel Steketee van Hart voor Veere
Marcel Steketee van Hart voor Veere Foto: Edwin Mijnsbergen

‘We willen er zijn voor álle inwoners’

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

DOMBURG - Op vrijdag 18 juni hebben Stijn van Kervinck en Marcel Steketee uit Domburg hun nieuwe lokale partij Hart voor Veere gepresenteerd. De eenmansfractie Lijst van Kervinck in de gemeente Veere zal vanaf de raadsvergadering van woensdag 7 juli ophouden te bestaan, om op te gaan in de nieuwe partij.

In de aankondiging van de nieuwe partij stellen van Kervinck en Steketee dat Hart van Veere een onafhankelijke lokale politieke partij wil zijn, die er samen met alle inwoners en ondernemers voor wil gaan zorgen dat de gemeente Veere een zelfstandige gemeente blijft. Een gemeente waar het prettig is om te wonen, te werken en te recreëren. De partij gaat zich richten op onderwerpen als zelfstandigheid, wonen, werken, economie, jeugd, financiën en duurzaamheid, waarbij vast wordt gehouden aan een aantal kernwaarden. De partij wil onafhankelijk zijn, en dus niet gebonden aan een landelijke politieke partij. De partij wil daarbij daadkrachtig, eerlijk en transparant zijn. Er wordt veel waarde gehecht aan de zelfstandigheid van de gemeente Veere. Die mag volgens van Kervinck en Steketee niet opgaan in een andere gemeente.

Waarmaken
“Natuurlijk zijn dit verkiezingsbeloften”, lacht Marcel Steketee langs de lijn van het voetbalveld van Zeelandia Middelburg, waar hij naar een wedstrijd van zijn zoon staat te kijken, “maar we houden er wel aan vast en willen ze oprecht waarmaken. Op basis van deze kernwaarden willen we volgend jaar de gemeenteraadsverkiezingen in.”

Niet omzien
Van Kervinck en Steketee waren in het verleden aangesloten bij de lokale partij die twee jaar lang een coalitie vormde met de VVD en SGP/ChristenUnie. Die coalitie viel uit elkaar nadat DTV het vertrouwen in VVD en SGP/ChristenUnie had opgezegd. Marcel Steketee werd als wethouder aan de kant gezet, waarop raadslid van Kervinck ook uit de fractie stapte om met zijn eigen partij verder te gaan. Steketee heeft niet de behoefte om er verbitterd op terug te kijken. “We willen niet te veel omzien, maar juist positief en energiek vooruitkijken. Onze eigen koers varen. Het is wel zo dat mijn vertrek vorig jaar helemaal niet goed voelde. Echt tekst en uitleg heb ik nooit gehad. Tegelijkertijd bleef ik met een onbevredigd gevoel zitten. Ik heb nog steeds het gevoel dat mijn werk nog niet af is. Ik wil het karwei graag afmaken.”

Geen ondernemerspartij
Hart voor Veere weet zich gesteund door diverse ondernemers, maar Steketee benadrukt dat de partij geen ondernemerspartij is. “We willen er zijn voor álle inwoners van de gemeente Veere. Er zijn veel kwesties waar onvrede over is. Van het huidige parkeerbeleid tot de voorzieningen in de dorpskernen. Wij willen die onvrede wegnemen. Daar staan we voor.” Op de vraag of hij ook weer wethouder zou willen worden reageert Steketee bevestigend. “Zeker, of raadslid. We hebben al een goed team, met mooie ambassadeurs en ook ondersteuning voor de verkiezingscampagne. We gaan het samen doen, en ik schik me in de wensen van de meerderheid. Op naar 2022!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief