Opening Vrolijke Kunsttuin door de directeur van de Vrolijkheid en Alyamame.
Opening Vrolijke Kunsttuin door de directeur van de Vrolijkheid en Alyamame.

Vrolijke Kunsttuin op het AZC Middelburg

Sport en vereniging

MIDDELBURG - Zaterdag 19 juni is de Vrolijke Kunsttuin officieel geopend op het AZC in Middelburg.

De Vrolijkheid Middelburg heeft met de kinderen op het AZC kunstwerken gepresenteerd waar ze de laatste weken aan hebben gewerkt. Voor de ouders, medebewoners en een aantal genodigden. Hiervoor is speciaal een nieuwe buitenplek gecreëerd om te exposeren.

De Vrolijkheid

Stichting de Vrolijkheid organiseert kunst workshops voor kinderen en jongeren op het AZC. Afgelopen jaar was voor deze activiteiten een lastig jaar. Daarom is het fijn dat er sinds een aantal weken weer met de kinderen buiten gewerkt kan worden.

De Vrolijke Kunsttuin

De Vrolijkheid maakt van de nood een deugd en gaat dus meer naar buiten. Met medewerking van COA is het plan gevormd voor de Vrolijke Kunsttuin, een eigen expositieplek voor buitenkunst op het AZC. Tijdens NLDoet hebben verschillende mensen geholpen een stuk grasveld om te toveren tot tuin/expositieplek. Het is ingezaaid met bloemenzaad van de bloemenranden van Agrarische Natuurvereniging Natuurlijk Walcheren. De bloemen hebben nog wat tijd nodig om te groeien, maar de eerste expositie staat.

Te zien: Museumkistjes (nog op afstand met pakketten door de kinderen gemaakt) en Tuinwezens (in de eerste buitenworkshops afgelopen weken gemaakt).

Onder leiding van Esther Soeterbroek en Marina de Jonghe.

Op afspraak

De expositie is alleen op afspraak te bezichtigen, lindy@vrolijkheid.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief