Afbeelding
Foto: Politie

Politie moet pepperspray gebruiken bij aanhouding agressieve man (49)

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

MIDDELBURG - De politie heeft afgelopen nacht een 49-jarige man uit Vlissingen aangehouden op de Oude Veerseweg in Middelburg. De man gedroeg zich zo agressief toen agenten om zijn legitimatie vroegen, dat zij pepperspray moesten gebruiken. 

Rond 00.30 uur kwam er een melding van overlast aan de Oude Veerseweg binnen bij de politie. Ter plaatse stuitten agenten op twee mannen die bij een hooibaal stonden die in brand stond. Ze vroegen de mannen zich te legitimeren. Eén van de mannen voldeed aan het verzoek, maar de 49-jarige Vlissinger gedroeg zich direct verbaal agressief richting de agenten. Toen de man dreigde met een lege wijnfles, trok een agent zijn wapenstok en de andere agent waarschuwde dat hij pepperspray zou gebruiken. Ondanks dat gooide de man toch met de fles, waarbij hij niemand raakte. 

Daarop spoot de agenten met zijn pepperspray, waarna de 49-jarige man uit Vlissingen werd aangehouden. Tijdens het overbrengen naar het cellencomplex, bedreigde hij een van de agenten. In het complex werden de ogen van de man schoongespoeld, maar direct daarna probeerde hij een van de agenten te bespugen. Vervolgens uitte hij een stortvloed aan scheldwoorden en beledigingen. Hierna is de man in zijn cel gezet. De agent waar de wijnfles naar gegooid werd heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. 




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief