Afbeelding
Foto: Teeken Adademie Middelburg

Teeken Akademie Middelburg is op zoek naar stadstekenaars

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - De Middelburgse Teeken Akademie is op zoek naar een klas in de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 5 of hoger) of onderbouw van het voortgezet onderwijs (klas 1 t/m 3) op Walcheren die graag tekent. Bedoeling is dat de leerlingen in drie fasen gedurende het schooljaar 2021-2022 hun visie op wat Middelburg is in tekeningen vastleggen. De tekeningen worden gepubliceerd en aan het eind van het jaar geëxposeerd. Uiteindelijk vinden de tekeningen eenplek in het archief waar ze voor iedereen in te zien zijn en tot in lengte van dagen bewaard blijven.

De Teeken Akademie kent een lange traditie van bevorderen van de tekenkunst. Met het project Stadstekenaars wil de stichting (beroeps- en amateur)kunstenaars en een schoolklas jaarlijks uitnodigen hun visie op Middelburg in tekeningen vast te leggen.Met ingang van het schooljaar 2021-2022 wordt een begin gemaakt met een deelproject, gericht op de jeugd. Vanaf 1778 werden door de Akademie tekenlessen naar prent, naar gipsen beelden en naar levend model gegeven. In een moderne versie betekent dat een les aan de hand van bestaande prenten, een les in het Zeeuws Museum waar nog originele pleisterbeelden zijn en een les in de open lucht ‘naar het model Middelburg’, verzorgd door docenten, aangezocht door de Teeken Akademie.

Klassen kunnen zich aanmelden via een formulier dat te vinden is op de site van Kunsteducatie Walcheren of die van de Teeken Akademie. Hier is ook meer informatie over het totale project en de voorwaarden te vinden.Een vakkundige jury zal na de zomervakantie uit de aanmeldingen de Stadstekenklas van het jaar aanwijzen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief