Burgemeester van der Zwaag met de nieuwe Glossy
Burgemeester van der Zwaag met de nieuwe Glossy (Foto: Ellen de Vriend)

Glossy moet Domburg profileren als familiebadplaats

DOMBURG – Tijdens een druk bezochte bijeenkomst werd donderdag, in de tuin van het Marie Tak van Poortvlietmuseum in Domburg, de nieuwe glossy D gelanceerd. De eerste editie van het magazine werd onthuld door burgemeester Rob van der Zwaag en gedeputeerde (toerisme) Dick van der Velde.


DOOR ELLEN DE VRIEND

De glossy is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Veere, Ondernemersvereniging Badplaats Domburg en een groep betrokken inwoners. Voorzitter van de OBD Anne Mast vertelde iets over de rijke historie van Domburg en noemde het Badhotel, het Badpaviljoen en Nederlandse arts en masseur Johan Mezger, waarmee de badcultuur hier al vroeg aanwezig was. Met zijn blik op de aanwezige wethouder Pieter Wisse en burgemeester Van der Zwaag nam hij zijn kans waar om zijn ongenoegen te uiten over de regeling dat particulieren, geen kamers mogen verhuren die groter zijn dan 20 vierkante meter. “Dit terwijl zestig procent van de badgasten in Domburg bij een particulier huurt en we niet zonder deze accommodaties kunnen.”

Gezonder leven
Domburg kreeg in 2014 de badstatus toegewezen. Dit keurmerk hebben verder alleen Cadzand en Noordwijk in Nederland. “Cadzand richt zich vooral op het culinaire aspect, Noordwijk op congressen en wellness en wij profileren ons als familiebadplaats. Dat willen we verder ontwikkelen.” Mast stelt dat Domburg veel last heeft en heeft gehad van covid-19, maar dat iedereen zich daardoor meer bezig is gaan houden met gezondheid. “We zijn meer gaan wandelen en fietsen en gezonder gaan eten. Daar kunnen we als Domburg bij aanhaken.”

Toekomst badstatus
Burgemeester Van der Zwaag vertelt in zijn visie op de toekomst van de badstatus Veere dat kwaliteit voorop moet staan. “Onze gemeente is meer dan zon, zee en strand en dan denk ik aan culinair, cultuur en wellness. Over twee jaar is er een herijking van de badstatus, dus we moeten stappen blijven maken. In Domburg wonen 1500 mensen. In het hoogseizoen zijn dat er ongeveer 40.000. We moeten inzetten op authenticiteit en identiteit. Bezoekers moeten ervaren dat Domburg heel iets anders is dan hun thuis en daarvoor terugkomen.”

Goed toeven in Domburg
Tatiana Booi van Gezond in Zeeland bracht de partijen voor de realisatie van de glossy bij elkaar. Ze vertelt dat ze drie jaar geleden zijn gaan brainstormen hoe de badstatus als marketingtool gebruikt kon worden. Er was een reis naar de Oostzee voor nodig om het belang van kerntaken en storytelling in te zien. Booi is trots op het prachtige magazine dat er nu ligt. “Toeristen kunnen nu lezen hoe goed toeven het in Domburg is.” In het eerste nummer staan artikelen over onder andere de heilzame werking van de zee, duurzaam ondernemen, puur genieten en slapen op het strand.

D telt 80 pagina’s, kost 9,95 euro en komt twee keer per jaar uit. Er zijn 5000 exemplaren gedrukt. Het magazine is onder andere te koop bij Bomont en het Marie Tak van Poortvliet museum.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6