Pokoe Kloveniersdoelen Middelburg 2019
Pokoe Kloveniersdoelen Middelburg 2019 Foto: Edwin Mijnsbergen

Music Producer word je bij de Muziekschool Zeeland

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Uniek in Nederland: Muziekschool Zeeland start in oktober met de opleiding DJ/Music Production! Hiermee sluiten zij aan op de grote populariteit en opgang die elektronische muziek de laatste 40 jaar heeft gemaakt. Spraken we vroeger nog over housemuziek, gaat het tegenwoordig om Electronic Dance Music (EDM). Het genre is zó divers en veelomvattend geworden dat de naam meegroeide. En, de muziekschool ook.

Docentcoaches die zelf professioneel werkzaam zijn als DJ, producer of muzikant zullen de cursisten begeleiden en van kennis en input voorzien. Leerlingen krijgen les van onder meer bekende namen als Kajan Chow, Pieter Santens en DJ Younes. Het (leren) DJ-en staat centraal. Niet alleen in de cursus, maar ook in de praktijk. Op diverse plaatsen in Zeeland kunnen cursisten kennismaken met de praktijk.

Professionele begeleiding
Het maken en componeren (music production) is toegankelijker geworden voor een groot publiek. Met alleen een laptop en wat betaalbare software kom je al een heel eind. Maar net als bij elk ander instrument is begeleiding van een professional een goede basis om thuis te raken in de muziek én de technologie. Het vergt kennis, maar valt ook prima te leren. Er zal gewerkt worden in een ‘werkplaats-opstelling’ waarbij er dus ruimte is voor verschillende individuele niveaus. Of je nu een absolute beginner bent of al een paar jaar ervaring hebt, iedereen en alle leeftijden zijn welkom en krijgen passende begeleiding.

Pump up the beat
Stap voor stap thuis raken in de muzieksoftware (Ableton), beats leren maken, dancetracks in elkaar knutselen, fancy geluiden kunnen produceren en omvormen, geluidsopnames maken, DJ-en in clubs en op festivals en ga zo maar door. Dit alles komt aan bod in de lessen (en daarbuiten).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief