Meanderlaan Middelburg, juli 2021
Meanderlaan Middelburg, juli 2021 (Foto: Edwin Mijnsbergen)

Een nieuw ontwerp voor de Meanderlaan en Buitenhovelaan in Dauwendaele

MIDDELBURG - In opdracht van Gemeente Middelburg werkt advies- en ingenieursbureau Sweco aan een nieuw ontwerp voor de Meanderlaan en Buitenhovelaan in de wijk Dauwendaele.


Het bureau vraagt bewoners van de Meanderlaan en Buitenhovelaan mee te denken bij het maken van een toekomstbestendig ontwerp voor de straten.
De openbare ruimte van de Meanderlaan en Buitenhovelaan in Dauwendaele is verouderd en aan vervanging toe. Woongoed Middelburg is daarnaast bezig met de renovatie van de Meanderflat. Gemeente Middelburg heeft besloten beiden straten opnieuw in te richten.

Leefbaarheid
Advies- en ingenieursbureau Sweco is gevraagd een nieuw ontwerp te realiseren om de straten klaar te maken voor de toekomst. Het herontwerp heeft als doel de leefbaarheid te verbeteren en de straten klimaatadaptief te maken, zodat de straat opgewassen is tegen hevige regenbuien en periodes van droogte en hitte.

Bewoners betrekken bij het proces
Gemeente Middelburg is voornemens de ontwerpen te ontwikkelen in nauwe betrokkenheid met de bewoners. Daarom is Sweco in samenwerking met Gemeente Middelburg een participatietraject gestart. Bewoners worden op meerdere momenten geïnformeerd en kunnen hun ideeën delen op verschillende manieren. Sweco zal fysiek aanwezig zijn op locatie, online brainstormsessies met actieve bewoners worden georganiseerd en via een online platform kunnen wensen worden gedeeld. Bewoners ontvangen binnenkort meer informatie over de werkzaamheden en de mogelijkheden om hun stem te laten horen.

Woont u in Dauwendaele en bent u enthousiast geworden? Op het doe mee platform van gemeente Middelburg kunt u digitaal ideeën delen: http://doemee.middelburgers.nl/nl-NL/projects/meanderlaan.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6