<p>Het team van De Drvkkery met de award</p>

Het team van De Drvkkery met de award

(Foto: De Drvkkery)

De Drvkkery uit Middelburg wint Google Golden Pin Award

MIDDELBURG - Gisteren reikte Google voor het eerst twaalf Golden Pin Awards uit aan ondernemers in het hele land. Voor de provincie Zeeland ging de award naar boekhandel, brasserie, cadeau- en kantoorwinkel “De Drvkkery” in Middelburg. Google reikt de awards uit aan ondernemers die tijdens de moeilijke coronaperiode door creativiteit en de slimme inzet van digitale middelen hun dienstverlening wisten te continueren en hiervoor op hun online bedrijfsprofiel in Google Maps en Google Zoeken van klanten hoge review scores ontvingen.


“We hebben tijdens corona alles uit de kast getrokken om op een positieve manier in contact te blijven met onze klanten’”zegt eigenaar Jan de Vlieger. “Toen de winkel moest sluiten zijn we met het volledige team zo snel mogelijk pakketjes gaan rondbrengenin de regio. Onder meer met onze ligfiets, ook wel ‘de rode raket’ genoemd. Onze bezoekers van de Brasserie konden maaltijden, koffie en lunch afhalen. We zijn tijdens de lockdown nóg actiever geworden op social media, maar ook met streaming en ons klantcontact via Google. We zijn trots op de award, een extra erkenning voor ons harde werken en de waardering van onze klanten.”

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op het Nederlandse bedrijfsleven, maar het wakkerde ook de creativiteit vano ndernemers aan en versnelde hun gebruik van technologie en digitale hulpmiddelen. 81% van het Nederlandse MKB maakte meer gebruik van digitale tools zodat ze tijdens de lockdown in contact konden blijven met hun klanten en ze konden informeren overwijzigingen in hun dienstverlening. Ook bedachten veel Nederlandse ondernemers creatieve oplossingen om hun dienstverlening voort te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een drive-through restaurant, diner boxen bezorgen, het openen van een pop-up winkel, online proeverijen en passessies op YouTube.

Op donderdag 29 juli bracht Google enkele van deze Nederlandse bedrijven en hun werk onder de aandacht door ze een Golden Pin Award toe te kennen. Al deze ondernemers moesten hun zaak een of meerdere keren sluiten vanwege de maatregelen maar toonden volop creativiteit en veerkracht. De ondernemers zijn via Google Maps en Google Zoeken vindbaar voor consumenten met een online bedrijfsprofiel en ontvingen ook tijdens de coronacrisis hoge reviewscores van hun klanten. 

Winnaars uit twaalf provincies
De lijst van winnaars is divers: van een spelletjeswinkel tot een Surinaams restaurant en van een messenslijper tot een fair fashionkledingzaak. De Golden Pin Awards vloeien voort uit de herkenbare ‘speld’ in Google Maps. Elke provincie in Nederland kent 1 Golden Pin winnaar. De awards werden namens Google uitgereikt door YouTube persoonlijkheden ‘Gierige Gasten’, die hierover vier video’s zullen publiceren. De winnaars ontvangen een Golden Pin Award van Google en gratis 1 op 1 coaching om ze te helpen met tips en advies om hun online business en aanwezigheid verder te verbeteren, op manieren die specifiek bij hun onderneming passen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6