<p>Zicht op Domburg vanaf Hoge Hil</p>

Zicht op Domburg vanaf Hoge Hil

(Foto: J.J. Provoost)

Stadsraad Domburg over de seizoenmarkt, de pump track en voetpaden in Domburg

DOMBURG - Het had nogal wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk is de seizoenmarkt terecht gekomen op het parkeerterrein bij de molen. Een mooie plaats met voldoende ruimte en met de molen op de achtergrond een sfeervolle plek.


Bovendien een plaats waar de marktkooplieden, inwoners en ondernemers geen last van elkaar hebben. Niet dat dit in het centrum op grote schaal voorkwam, maar er was af en toe sprake van enige frictie. De besluitvorming door de gemeente was moeizaam. Het is de grote verdienste van de Stichting Markten en Activiteiten Zeeland (SMAZ), de OBD en de Stadsraad Domburg, dat uiteindelijk deze keuze gemaakt is. Zij hebben in goede samenwerking elkaar ondersteund en vanaf het begin gepleit voor deze locatie. 

Bij de Molen
Wel wil de Stadsraad Domburg er voor pleiten om gedurende het gehele marktseizoen te zorgen voor continuering van deze locatie tot het eind van het marktseizoen. Dit zal duren tot 1 of 8 november. Zolang de 1,5 meter-regels van kracht blijven zal de seizoenmarkt op het parkeerterrein bij de molen blijven. Mocht gedurende deze periode de 1,5 meter regel toch vervallen, dan heeft het volgens de Stadsraad Domburg geen enkele zin per direct de markt weer terug te brengen naar het centrum.

Evaluatie
De Stadsraad Domburg wil zoals gebruikelijk in het najaar met alle partijen, te weten gemeente Veere, SMAZ, OBD en Stadsraad Domburg het proces rondom de seizoensmarkt evalueren om zo voor de komende jaren voor de beste oplossing te kiezen. Wij zien dit overleg met vertrouwen tegemoet.

‘De jeugd
geniet volop’

Pump track
Na vele jaren inzet vanuit de Stadsraad Domburg is het eindelijk gelukt: de pump track aan de Roosjesweg ligt er, vlak naast het al eerder aangelegde trapveldje. De baan slaat aan is daarmee meteen een groot succes. Elke dag is er veel jeugd te vinden. Het is een prachtige ontmoetingsplek voor de jeugd uit Domburg en Aagtekerke, maar zeker ook uit andere kernen. Ook de jongere jeugd geniet er met volle teugen van, net als hun ouders en verzorgers die vaak met hen meekomen. De afronding (onder meer de plaatsing van bankjes) en de officiële opening komen er nog aan. Maar de jeugd geniet nu al volop.

Voetpaden
De voetpaden in Domburg zijn op verschillende plekken smal. Wanneer eigenaren van percelen langs de voetpaden hun heg dan ook nog over het voetpad laten groeien, dan wordt de ruimte voor de voetganger wel erg beperkt. De gemeente voert geen actief beleid om de overlast van uitdijende heggen over het voetpad aan te pakken. Maar bij klachten van inwoners treedt de gemeente wel op.

Heb je klachten als inwoner? Meld deze dan bij de gemeente. Dat kan onder meer via https://www.veere.nl/melden-klachten.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6