Eric Rotte aan het werk voor het tv-programma Kookpunt
Eric Rotte aan het werk voor het tv-programma Kookpunt (Foto: Jaap Wolterbeek)

Oud-kok en meubelmaker Eric Rotte overleden

GRIJPSKERKE - Zaterdag is in zijn woonplaats Grijpskerke de voormalige (televisie-) kok en meubelmaker Eric Rotte overleden aan een hartstilstand. Rotte, die regionale bekendheid verwierf met zijn kookprogramma en boek ‘Kookpunt’, dat hij altijd afsloot met de slogan ‘Maek ’t mae’s nae’, werd zestig jaar.


Rotte groeide op in Oostkapelle, waar hij in 1982 medefirmant en in 1987 eigenaar werd van de zaak van zijn ouders, bar-restaurant de Boschhoek aan de Vroonweg. Hij zit tot 1994 in de zaak en opent in 1996 restaurant De Kluizenaer in de Lammerensteeg in Middelburg, waar hij veel aandacht besteedt aan regionale producten en gerechten. In de jaren na de verkoop van het restaurant brengt hem dat onder meer tot werk als schrijver, presentator bij Omroep Zeeland en organisator van evenementen.

De laatste jaren was Rotte eigenaar van Warstaal in Grijpskerke, als interieurbouwer en meubelmakerij, die voornamelijk was gespecialiseerd in maatwerk in oud eiken en industrieel design. In februari van dit jaar verkocht hij de woning, winkel en werkplaats aan de Schuitvlotstraat echter. Op de website schreef Rotte onder meer: “De jaren vliegen voorbij en – hoe hard je je best ook doet en hoeveel tijd je ook investeert – je bent nooit klaar. Er zijn (gelukkig) altijd weer nieuwe dingen te maken en mensen te plezieren, maar daarbij moet je af en toe ook wat tijd vrijmaken voor jezelf. Met excuus aan degenen die voor een gesloten deur komen te staan maar nu nemen we ons moment. Voor wat rest van 2021 kunnen we geen opdrachten meer accepteren. Hartelijk dank voor uw interesse en uw begrip.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6