Bezoekers opening Ontmoetingscentrum 't Bolwerk
Bezoekers opening Ontmoetingscentrum 't Bolwerk Foto: Edwin Mijnsbergen

SVRZ Ontmoetingscentrum ’t Bolwerk officieel geopend

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Op vrijdag 24 september is het Ontmoetingscentrum (OC) ’t Bolwerk, van SVRZ, officieel geopend aan het Noordbolwerk in Middelburg.

Het OC ’t Bolwerk biedt ondersteuning aan thuiswonende mensen met (beginnende) dementie en hun partner. Ook biedt het ontmoetingscentrum een wekelijks inloopmoment aan mensen in de wijk. Eén keer per maand is dit in de vorm van een open tafel. Zowel deelnemers als mantelzorgers kunnen hier (beweeg-)activiteiten ondernemen, andere mensen leren kennen en doen wat ze leuk vinden. Er wordt hierbij gekeken naar de behoefte en krachten van de deelnemers. De medewerkers van SVRZ motiveren en stimuleren de deelnemers om mee te doen maar niks moet. Het is laagdrempelig.

SVRZ Ontmoetingscentrum ‘t Bolwerk
Het OC is gehuisvest in het voormalig Medisch Centrum Middelburg, dat nu is omgebouwd tot een multifunctioneel centrum van SVRZ. Het OC is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen hier terecht met een WMO toewijzing of een WLZ indicatie. Dit wordt verzorgd door de huisarts of casemanager dementie.?

Over SVRZ
Het Ontmoetingscentrum ’t Bolwerk is een onderdeel van SVRZ. SVRZ biedt in meer dan 65 locaties door heel Zeeland kleinschalige verpleeghuiszorg, revalidatie en ondersteuning aan ouderen voor een korte of langere periode. Voor thuiswonende ouderen is er een totaalpakket waarbij wonen, welzijn en zorg op elkaar afgestemd zijn, onder het motto ‘meedoen en erbij horen’: dat is belangrijk voor elk mens. Dat probeert SVRZ mogelijk te maken. Zelfs wanneer ouderdom, ziekte en beperkingen dat veel moeilijker maken. Dat doet de organisatie samen met familie en vrijwilligers. Meer informatie op www.svrz.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief