Afbeelding

Letterfeest in Bij de Koster

Door: Advertorial Algemeen

WESTKAPELLE - Deze zomer ontving de Protestantse gemeente Westkapelle 4000 boeken uit de nalatenschap van een van haar leden. 4000 boeken is veel en de kerk heeft geen ruimte om ze allemaal op te slaan. Bovendien, boeken willen gelezen worden. Daarom worden ze tijdens het letterfeest op 20 oktober verkocht in Bij de koster.

HIn het jeugdgebouw Bij de koster serveert Christel Verhage iedere vrijdag zelfgebakken cake en taart met koffie en thee. Op woensdag 20 oktober opent ze de deuren voor een heus letterfeest. Een grote selectie van de 4000 boeken zal uitgestald staan voor de verkoop. Tussen de boeken zitten veel streek- en boerderijromans, maar ook misdaadromans van bijvoorbeeld Agatha Christie. Gedichtenbundels, informatieboeken en platen over de natuur behoren ook tot de selectie. 

Om de verkoop nog kleurrijker te maken hebben vrijwilligers van de kerkgemeenschap vele manieren verzonnen om het letterfeest vorm te geven.Er zijn boekenpakketten en andere prijzen te winnen met het Rad van avontuur en het Lettertrekken. In enveloppen zitten letters verborgen die corresponderen met mooie prijzen. Er zijn versnaperingen zoals soep met lettervermicelli, broodjes, wafels, lettertaarten en natuurlijk chocolade letters. Het dorpswinkeltje Knus, bekend van Knus met de bus, zal met kleding, (woon)accessoires, tassen, sieraden en allerlei leuke hebbedingetjes aanwezig zijn en de Zeeuwse schrijfsters Jacodine van de Velde en Esther Stui zijn uitgenodigd om met hun boeken het letterfeest te verrijken. 

Van de Velde heeft drie young adult boeken en een feelgood op haar naam staan. Haar nieuwste boek Steen voor steen is net van de drukker. Esther Stui heeft inmiddels vijf feelgoodromans geschreven en via uitgeverij Boekscout uitgegeven. Voor de taalliefhebbers is er een woordwedstrijd. Bij iedere aankoop, of het nu een boek of een wafel is, krijg je een letter. Met alle verzamelde letters mag je een zo lang en zo origineel mogelijk woord maken en inleveren bij de jury. Aan het einde van de middag maakt de jury de winnaar en prijs bekend. 

Het letterfeest is op woensdag 20 oktober van 10.00 – 18.00 uur in Bij de Koster, Markt 65 in Westkapelle.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief