Mevrouw Geers
Mevrouw Geers (Foto: Woongoed Middelburg)

Hof van Oost-Indië : een record van ruim 450 reacties op een huurwoning

MIDDELBURG - Door de stijging van een- en tweepersoonshuishoudens is de vraag naar kleine eengezinswoningen in Middelburg steeds groter. Dit resulteerde in ruim 450 reacties op de eerste nieuwbouwwoningen van Hof van Oost-Indië die Woongoed Middelburg bouwt in het centrum van Middelburg. Normaal gesproken ontvangt Woongoed zo’n 100 à 150 reacties op een woning. 


Woongoed Middelburg verbouwt achter de Rotterdamse Kaai twee gymzalen om naar 14 eengezinswoningen geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens. De woningen zijn erg duurzaam en energiezuinig, ook wel een nul-op-de-meter (NOM) woning genoemd. Dit betekent dat de woningen gasloos zijn en onder andere beschikken over een warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. De woningen worden naar verwachting eind dit jaar nog opgeleverd.

Team Tevreden Klant
Petrie Pijnenborg, manager team Tevreden Klant: “We hadden wel veel reacties verwacht, maar dat het er zoveel zouden zijn konden we niet voorspellen. Het laatste jaar zie we een stijging in het aantal reacties op een woning die we aanbieden. Deze kleinere woningen in Hof van Oost-Indië maken doorstroming weer mogelijk. Grotere eengezinswoningen komen zo vrij voor de grote gezinnen met een kleine portemonnee.” De eerste woningen zijn al toegewezen. De tweede helft wordt momenteel toegewezen. Op de website www.woongoed.nl/projecten is uitgebreide informatie beschikbaar over de nieuwbouwwoningen aan Hof van Oost-Indië.

De eerste bewoner van het nieuwe wooncomplex
Mevrouw Geers is de eerste huurder van deze nieuwbouw. Zij verhuist samen met haar tienerzoon van een grote eengezinswoning in de Magistraatwijk naar een kleinere woning in Hof van Oost-Indië. “Toen ik in Middelburg kwam wonen was ik blij met elke woning die ik kon krijgen. Ik woon er nu zes jaar. Al langere tijd ben ik op zoek naar een kleinere woning. Een paar keer eerder mocht ik een woning bezichtigen, maar die vond ik dan niet passen. Zodra ik hoorde over dit nieuwbouwproject wist ik dat het wat voor mij was. Ik ben altijd erg milieubewust geweest, ik eet vegetarisch en probeer zoveel mogelijk energie te besparen in mijn huidige woning. Daarnaast werk ik op een school en vond ik het ook wel leuk om in een oude gymzaal te gaan wonen.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6