<p>Meester Nieuwenhuyzen</p>

Meester Nieuwenhuyzen

(Foto: PR)

Meester Nieuwenhuyzen al 25 jaar in het onderwijs

MIDDELBURG - Op vrijdag 15 oktober hebben leerlingen en collega’s van de Petrus Immensschool het 25-jarig onderwijsjubileum gevierd van directeur Jan Willem Nieuwenhuyzen. Hij is directeur van twee Middelburgse basisscholen: de Petrus Immensschool en de Herman Faukeliusschool. Nieuwenhuyzen is ook bestuurder van Colon, een dienstverlenende organisatie voor en van 25 Zeeuwse reformatorische basisscholen. De jubilaris is erg muzikaal, daarom was de locatie voor het feest de Koorkerk in Middelburg.


Nieuwenhuyzen werd samen met zijn vrouw in een oldtimer naar de Koorkerk gereden. Ze werden daar ontvangen door alle leerlingen van de school en gingen over de rode loper, onder de bogen door de prachtig versierde Koorkerk binnen. Alle groepen zongen een lied en deden een spel voor de jubilaris. De kinderen van groep 1 tot en met 4 zongen een leuk lied op de wijs van de Herfst van Vivaldi, de middelste groepen deden een hoorspel en de oudste twee groepen lieten een bewerking van Psalm 108 horen. Ook moest de directeur diverse spelletjes doen om zijn cadeau te verdienen. Het cadeau was geheel in stijl; twee kaartjes voor een concert naar keuze in het Amsterdams Concertgebouw, plus een laptoptas. 

Enkele collega’s verzorgde een muzikaal intermezzo, waarin onder andere zijn dochter Marlyne solo zong. Alle collega’s hebben hem gezamenlijk ook nog een lied toegezongen. ??Namens de gemeente Middelburg kwam Chris Dekker, wethouder onderwijs, Jan Willem Nieuwenhuyzen feliciteren. Vanuit hun functies hebben de heren regelmatig contact met elkaar. Hij bedankte hem voor zijn inzet van de afgelopen voor het onderwijs in Middelburg. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6