<p>Wim van der Heijden en Liza van der Heijden-van der Werff</p>

Wim van der Heijden en Liza van der Heijden-van der Werff

(Foto: Edwin Mijnsbergen)

HKW Cultuurfondsprijs 2020 voor Wim en Liza van der Heijden

MIDDELBURG - De Heemkundige Kring Walcheren heeft op woensdag 21 oktober de Cultuurfondsprijs 2020 uitgereikt aan Wim en Liza van der Heijden. De jury koos hen uit elf aangedragen nominaties.


Wim van der Heijden heeft grote verdiensten als mede-oprichter van de Heemkundige Kring Walcheren, mede-samensteller van het kwartaalblad De Wete en actief lid van de Veldnamencommissie, die de oude Walcherse veldnamen heeft geïnventariseerd en gepubliceerd. Liza van der Heijden-van der Werff was lid van het dagelijks bestuur van de Stichting De Zeeuwse Streekdrachten en samen met Wim zat ze in de redactie van het boek De Zeeuwse Streekdrachten tussen 1800 en 2000. Ook was ze betrokken bij de totstandkoming van het boek De Zeeuwse Streekdrachten-Handboek voor het maken van kleding (2018) en is ze actief lid van de Vereniging Ons Boeregoed.

De jury die de prijs heeft toegekend De Heemkundige Kring Walcheren stelt eenmaal per 3 jaar uit zijn Cultuurfonds een prijs beschikbaar ter beloning van activiteiten die het Walchers cultuurgoed ten goede komen. Het gaat daarbij om activiteiten die zijn ondernomen door personen of instellingen in de niet-professionele sfeer en de activiteiten moeten zijn afgerond. De prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury (de heren ir T. Tuinhof, drs. H.J. Vader en ir. J.W. Bosch) en bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 2000.

De heer Wim van der Heijden en mevrouw Liza van der Heijden-van der Werff staan ook op de shortlist van genomineerden voor de Zeeuwse Boekenprijs 2021, als co-auteurs van het boek De Zeeuwse streekdrachten: goed gemutst.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6