Risk
Risk (Foto: Edwin Mijnsbergen)

Gemeente Middelburg op zoek naar spelletjes voor vluchtelingen

MIDDELBURG - Op zondag 24 oktober zijn 100 personen in de noodopvanglocatie Studio A58 in Middelburg aangekomen. Deze groep bestaat uit alleen mannen. Gemeente Middelburg verwacht dat eind deze week de overige 100 à 150 personen zullen arriveren. Wat de samenstelling van die groep is, is op dit moment nog niet bekend.


Voor deze vluchtelingen is gemeente Middelburg op zoek naar spelletjes. Denk aan spelletjes als dammen, schaken, kaartspellen, Stratego, Mens-erger-je-niet, Triominos, backgammon, etc. Tafeltennistafels en tafelvoetbal zijn ook welkom. Kortom: spellen die zonder kennis van de Nederlandse taal gespeeld kunnen worden. Heeft u spelletjes die u graag aan de vluchtelingen wil geven, laat het de gemeente dan weten. De gemeente vraagt mensen om niet onaangekondigd naar Studio A58 te komen, maar een mail te sturen naar info@middelburg.nl. Dan wordt er een overzicht gemaakt van wat er aangeboden wordt, en afspraken over het afleveren van de spelletjes.

Gehoor
Het college van burgemeester en wethouders van Middelburg geeft aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de ruimte om noodopvang in te richten. In overleg met Frans Lievens is Studio A58 aangeboden als opvanglocatie. Hiermee geeft Middelburg gehoor aan de dringende oproep die onder andere de burgemeester van de gemeente Westerwolde (Ter Apel), de Commissaris van de Koning en het demissionaire Kabinet hebben gedaan. Zij riepen op om hulp aan te bieden in verband met de verschrikkelijke situatie in Ter Apel. Het college was voornemens om dinsdag 26 oktober een besluit te nemen over de tijdelijke opvang van 200 - maximaal 250 vluchtelingen. Gezien de urgentie van dit moment heeft het college het besluit naar voren gehaald.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6