<p>De Mallardmars biedt wandeltochten in verschillende afstanden.</p>

De Mallardmars biedt wandeltochten in verschillende afstanden.

(Archieffoto)

Honderden deelnemers verwacht voor Mallardmars

NIEUWDORP - De inschrijvingen lopen binnen voor de Mallardmars. De elfde editie van deze wandeltocht vindt zaterdag plaats vanaf Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. 


De mars biedt deelnemers routes van zes, dertien, 26,5 en 35,5 kilometer. De populariteit van de film De Slag om de Schelde vergroot de belangstelling voor de gebeurtenissen in Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar Stef Traas van het Bevrijdingsmuseum merkt dit (nog) niet in de aanmeldingen. “Wandelaars uit het hele land melden zich aan, maar dat is altijd zo. Fanatieke wandelaars komen graag naar Zeeland voor de Mallardmars.”

Inbeelden

Deelname aan de Mallardmars is met de verschillende afstanden geschikt voor beginnende en ervaren wandelaars en jong en oud. Wandelaars tot twaalf jaar worden vanaf het terrein van het Bevrijdingsmuseum met historische voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog naar de Sloedam gebracht en lopen dan de tocht van zes kilometer terug naar het Bevrijdingsmuseum. Vanwege de populariteit van dit onderdeel is aanmelding verstandig, adviseert Traas. “Er doen geallieerde voertuigen mee, zoals jeeps en motoren, die tijdens de oorlog ook echt hebben rondgereden in Zeeland.”

De organisatie verwacht honderden deelnemers aan de Mallardmars. De wandelaars kunnen genieten van de natuur, maar de mars brengt ook oorlogsverhalen tot leven. “Je kunt onderweg punten uit de film De Slag om de Schelde herkennen, zoals bij de Binnendijk bij Nieuw- en Sint Joosland, waar de Schotse majoor Smith om het leven kwam. En zo zijn er veel verhalen waardoor je je kunt inbeelden hoe het hier was in de oorlog.”

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.mallardmars.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6