Luchtfoto Zeeuws Archief
Luchtfoto Zeeuws Archief Foto: Gemeente Middelburg

Middelburg lanceert corona-checkpoints met polsbandjes

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - De Vereniging Ondernemers Middelburg en Koninklijke Horeca Nederland in Middelburg gaan in samenwerking met de Gemeente Middelburg twee coronacheckpoints in de binnenstad van Middelburg realiseren. De checkpoints zullen op de Markt en op het Koorkerkplein worden geplaatst. De bedoeling ervan is het bezoek aan horecagelegenheden te vergemakkelijken en horecaondernemers hierbij te ondersteunen.

De procedure bij de checkpoints verloopt als volgt: na controle van de CoronaCheck-app of een negatieve corona testuitslag en het ID-bewijs, krijgen de bezoekers een polsbandje waarmee ze toegang krijgen tot de plaatselijke horeca bedrijven. Tevens hoeven mensen met een polsbandje bij concerten en evenementen hun CoronaCheck-app niet meer te laten controleren. De polsbandjes zijn 24 uur geldig en hebben elke dag een andere kleur. De Middelburgse ondernemers zullen door de organisatie van de kleurcodering op de hoogte worden gesteld. Zij kunnen zich allen bij dit initiatief aansluiten en deelname is gratis. De checkpoints zullen in eerste instantie open zijn op vrijdag en zaterdag van 14:00 - 22:00 uur. Indien nodig zullen de openingstijden uitgebreid worden.

Controleurs gezocht
Om een en ander te kunnen realiseren zoekt de organisatie personen die, tegen vergoeding, de controles willen uitvoeren. Er zijn altijd twee controleurs op een checkpoint aanwezig, waaronder steeds één medewerker van Delta Safe.

Meer info/aanmelden
Stuur voor meer informatie of aanmelding een mailtje naar Renny Minnaert, renny11@me.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief