Milly en Eefje ontvangen de Topprestatie van JOGG TeamFit
Milly en Eefje ontvangen de Topprestatie van JOGG TeamFit Foto: JOGG Middelburg

Kinderboerderij De Klepperhoeve eerste officiële Gezonde Buurtlocatie in Middelburg

Algemeen

MIDDELBURG - ‘Samen maken we gezond gewoon’ is een slogan waar alles in zit. Het onderwerp gezondheid is een onderwerp dat niemand alleen kan oplossen. JOGG Middelburg maakt iedere partner bewust van de rol die hij kan pakken. Naast hele goede resultaten op Middelburgse basisscholen, zijn dat nu ook de sportverenigingen, Kinderopvanglocaties, Voorgezet onderwijs, bedrijven en buurtlocaties.

Kinderboerderij De Klepperhoeve is een voorbeeld van hoe een uitje ook gewoon gezond kan zijn. De Klepperhoeve krijgt als eerste buurtlocatie in Middelburg het label Gezonde Buurtlocatie uitgereikt.  “Door gezonde keuzes aan te bieden, hoor je hier niemand over de zoete frisdranken, of snoep. De behaalde ‘Topprestatie Gezonde Buurtlocatie’ geeft ons de uitstraling dat het hier verantwoord en goed geregeld is. Dat trekt echt meer publiek aan. Rookvrij zijn wij inmiddels al en nu ook een gezonde buurtlocatie. Voor alle activiteiten die wij organiseren wil je dat toch!” lacht Eefje Castel, medebestuurder van De Klepperhoeve. “Je kunt hier ook gewoon vergaderen en overleggen plannen, het is een plek om samen te komen als ontmoetingsplek en uiteraard de boerderijfunctie om met je kinderen te komen.” In de nieuwe Bio-kas van De Klepperhoeve worden producten verbouwd, niet alleen voor de dieren, maar ook voor bezoekers. Tomaatjes, komkommers en vijgen eten die van eigen bodem komen zijn natuurlijk helemaal mooi.

JOGG TeamFit is de organisatie die de labels toekent als een buurtlocatie of sportvereniging voldoet aan de regels hiervoor, opgesteld i.s.m. NOC*NSF, Sportbonden en het Voedingscentrum. TeamFit-coach Ruud Mesu neemt de buurtlocaties en sportverenigingen aan de hand mee om de doelen als Rookvrij, Verantwoord Alcoholbeleid en gezond voedingsaanbod te behalen. “Laat duidelijk zijn dat het ons doel is om náast het huidige aanbod ook verantwoord aanbod te hebben op de genoemde locaties. Op deze manier is het voor iedereen zijn eigen keuze; gezond of ongezond, maar je moet de keuze wel hebben. Die gezonde optie moet wel makkelijk gemaakt worden en die is er nu vaak niet. Daar willen wij verandering in brengen.” Het is de wens van de overheid en gemeente, dus voor de sportclubs en buurtlocaties helemaal gratis. Steeds meer leden en ouders van kinderen vragen hier om. Maak dus gebruik van de mogelijkheid om mede hierdoor je club of buurtlocatie toekomstbestendig te maken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief