De organisatie achter Bluesclub The Lane
De organisatie achter Bluesclub The Lane Foto: Edwin Mijnsbergen

Bluesclub The Lane maakt een doorstart in Middelburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Bluesclub The Lane, voorheen gevestigd in Oostburg, krijgt een nieuw leven in café De Croone aan de Vlasmarkt in Middelburg. Vanaf deze maand organiseert de club daar weer regelmatig bluesconcerten. De reeks wordt afgetrapt door Kees Schipper en Bert Brouwers.

Bluesclub The Lane werd eind 2008 opgericht door een groep bluesliefhebbers die graag in café Penny Lane in Oostburg vertoefden en wilden laten zien dat er naast rock en metal nog meer te beleven viel. De club bestaat uit liefhebbers van alle vormen van bluesmuziek. Organisatoren en bestuursleden Kees Petiet en Ton Marchand leggen uit: “het streven is om maandelijks een blues-avond te organiseren in café De Croone in Middelburg. Een van de basisprincipes van de club is het bieden van kwaliteit. Sinds de oprichting hebben al heel wat artiesten op het podium van Bluesclub The Lane gestaan. Reken maar dat we daar trots op zijn! Bij ons komen alle aspecten van de blues gedurende het jaar aan bod: van pittige Texas blues tot stevige blues rock en van akoestische Mississippi blues tot singer/songwriters. Kortom: voor ieder wat wils.”

Toen een paar bestuursleden verhuisden uit Oostburg, maar wel verder wilden met de blues club besloten ze op zoek te gaan naar een nieuwe locatie om de concerten voort te kunnen zetten. Petiet en Marchand: “Aanvankelijk was de doorstart al gepland voor maart 2020, maar toen gooide de coronacrisis roet in het eten.” Nu komt het tweede leven er dus alsnog, in Middelburg, in café De Croone. De club is nu toe aan het eerste concert op deze locatie: Kees Schipper en Bert Brouwers spelen er op dinsdagavond 16 november vanaf 20.00 uur. De eigenaar van het café, Adrie De Quillettes, ontvangt de club met open armen. “We zijn een echt muziekcafé. We staan hier op open voor vrijwel alle muziekstijlen, en zeker ook voor de blues. Dit wordt genieten hoor!” 

Kees Schipper is vanaf z’n twaalfde muzikaal in de weer en voorgoed verknocht aan de blues toen hij het nummer Statesboro Blues van Taj Mahal hoorde. Zijn muzikale smaak is in de loop der jaren uitgebreid naar meerdere stijlen, zoals Bluesrock, Rhythm & Blues en Country. Blues blijt echter zijn grootste liefde. Hij treedt sinds 2018 regelmatig op met de fantastische gitarist Bert Brouwers. Nu dus ook weer, in Middelburg.

Meer informatie over Bluesclub The Lane en het programma voor 2021/2022 op http://bluesclubthelane.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief