De kavels naast de Stromenweg in Middelburg
De kavels naast de Stromenweg in Middelburg Foto: Google Maps

Locatie gevonden voor tijdelijke huisvesting spoedzoekers in Middelburg

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Er zijn in Nederland en daarmee ook in Middelburg, te weinig sociale huurwoningen. Woongoed heeft een lange wachtlijst van mensen, die om verschillende redenen, met spoed een woning zoeken. Gemeente Middelburg heeft besloten zich in te zetten om aan deze vraag te kunnen voldoen.

Om die reden is er een onderzoek gedaan naar een geschikte locatie waarop tijdelijke woningen kunnen worden gebouwd. In deze tijdelijke woningen, die er voor een periode van maximaal 15 jaar staan, moeten dan 50 zogenoemde ‘spoedzoekers’ kunnen worden gehuisvest. Met Woongoed als partner gaat de gemeente bekijken of het plan financieel haalbaar is. Als meest geschikte plek is uit de bus gekomen de kavel tussen het gebouw van het Leger des Heils en de moskee. Of de woningen er werkelijk komen, kan men pas zeggen nadat er onderzoek is gedaan naar de financiële haalbaarheid. 

Als de woningen gebouwd kunnen worden zal de gemeente omwonenden in dat proces betrekken. Ze houdt deze daarvan op de hoogte door brieven, berichten op de gemeentelijke pagina in De Bode en op webpagina www.middelburg.nl/stromenpoort. De gemeente weet nog niet hoe de woningen eruit gaan zien. Het gaat om 50 studio’s van ongeveer 35 m2, met eigen badkamer en keuken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief