Corrie de Witte
Corrie de Witte (Foto: Welzijn Veere)

Corrie de Witte uit Grijpskerke heeft van huis uit meegekregen om naar anderen om te zien

GRIJPSKERKE - Corrie woont al zo’n 50 jaar in Grijpskerke. Een voordeel, volgens haar “want je kent het dorp en weet wat wel of niet bij het dorp past”.Ze komt uit een groot gezin van 7 en kreeg van huis uit mee dat het belangrijk is om naar anderen om te zien. Corrie: “Vroeger was het heel normaal dat je iets deed voor een ander.” Het sociale zat er dan ook al vroeg in bij haar.


Hoe ze begon als vrijwilligerLang geleden werd Corrie gevraagd of het haar niet leuk leek om ‘die ouderenreisjes’ te regelen. En ja, dat leek haar wel wat. En zo rolde ze daarin. Inmiddels organiseert ze al heel wat jaren met collega-vrijwilligers de seniorenreizen. 

Commissie Welzijn
Geleidelijk aan kwamen er ook wat taken bij vanuit de Commissie Welzijn Veere. Zo is ze onder andere ook vrijwilliger bij de Open Tafel van Grijpskerke, die hopelijk snel weer van start gaat.

Leuk
Corrie doet het vrijwilligerswerk met plezier en zet zich graag in voor de kern en de inwoners, maar heeft ook een wijze les: “Je kunt als vrijwilliger je grenzen aangeven! Ik doe alleen iets als ik zelf enthousiast er over ben en ga ervoor als ik het echt leuk vindt. Vrijwilligerswerk moet voor mij leuk zijn, dat is belangrijk. En dan kost het geen moeite, maar gaat je inzet automatisch!” Wat Corrie nog mee wil geven? “Maak er tijd voor om naar anderen te kijken!”?En dat lijkt ons een mooie afsluiter.

Benieuwd naar vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact op via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl. 

Dit artikel is geschreven door Welzijn Veere.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6