Foto: Claudia de Wit, HZ

Hoogste punt Joint Research Center Zeeland is bereikt

MIDDELBURG - Het hoogste punt van het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) aan Het Groene Woud in Middelburg is maandagmiddag bereikt. Gedeputeerde Harry van der Maas en studenten van Scalda, HZ University of Applied Sciences en University College Roosevelt legden onder een prachtige najaarszon de laatste plaat op het dak van het onderzoekscentrum.


De bouw van het onderzoeksinstituut is in februari van dit jaar begonnen. Als alles volgens schema blijft verlopen opent het onderzoekslaboratorium volgend schooljaar de deuren. Vanaf dat moment werken studenten, docenten en onderzoekers van Scalda, HZ en UCR in het JRCZ samen aan maatschappelijke uitdagingen op het gebied van water, voedsel, energie en de biobased economy. Het zijn onderwerpen die relevant zijn voor deltagebieden zoals Zeeland.

Laboratoria  
Het vier lagen tellende gebouw biedt onderdak aan een engineering-, een chemie- en een datalab. Een ecologielab is ook voorzien. De labs zijn voorzien van state of the art apparatuur. In de zogenaamde makerspaces - grote, open ruimten op elke laag - wordt door de gebruikers samen gewerkt aan de opdrachten uit de praktijk. Hier kunnen ze elkaar inspireren, ondersteunen en van elkaar leren. In het gebouw is veel glas verwerkt waardoor het een open, transparant karakter krijgt. Aan de buitenkant is er een spiraalvormige trap naar het groene dakterras. Het JRCZ is onderdeel van Campus Zeeland en moet het hoger en wetenschappelijk onderwijs in Zeeland een impuls geven. Hierdoor versterkt het innovatieve vermogen van de provincie. Bovendien maakt het Zeeland aantrekkelijker voor studenten en kennisprofessionals.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6