Foto: Ria Peene

Brasserie De Zeezot: doorzetten tijdens de milde lockdown

WESTKAPELLE - Bij Brasserie De Zeezot in Westkapelle zijn ze inmiddels wel gewend aan de veranderingen die de coronacrisis keer op keer met zich meebrengt. “Wij balen er natuurlijk ook van”, zegt Linda Peene, mede-eigenaar van het restaurant aan de Zuidstraat, “maar we proberen er keer op keer maar gewoon het beste van te maken.”


Daarmee overdrijft Peene niet. Als je door de tijdlijn van de Facebookpagina van het populaire restaurant scrolt zie je meteen hoe actief het team het afgelopen jaar continu is gebleven. Tijdens de lockdowns werd er al snel overgeschakeld naar take away, chef Sebastiaan Dekker maakte live cooking video’s voor de gasten die thuis zelf aan de slag wilden, en in het voorjaar werd het terras van de zaak omgetoverd tot een fraaie serre. “Dat was precies op tijd voor de eerste versoepelingen, waarbij gasten weer op het terras mochten”. 

Maar hoe flexibel Linda en Sebas ook zijn; ze hopen toch vooral dat de openingstijden straks weer verruimd worden. Peene: “dit is natuurlijk beter dan een volledige lockdown, maar in de praktijk betekenen de maatregelen dat we constant bezig zijn onszelf aan te passen. Zo hebben we deze week weer een zogenoemd amuseweekend, met een luxe 5-gangen menu en heerlijke bijpassende wijnen. Normaal gesproken draaien we die weekenden in de avonduren, nu bieden we het aan als lunch en als vroeg diner, waarbij we gasten al tussen 15.00 en 16.00 uur ontvangen in het restaurant. Het is te doen hoor, maar geef ons toch maar het oude normaal.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6