Opening Wereldwinkel Serooskerke door wethouder Chris Maas
Opening Wereldwinkel Serooskerke door wethouder Chris Maas Foto: Gemeente Veere

Wereldwinkel Serooskerke geopend op nieuw adres

Door: Advertorial Algemeen

SEROOSKERKE - De Wereldwinkel Serooskerke is verhuisd naar de Torenstraat. De voormalige ‘bakkerij-opslag’ is door de nieuwe eigenaars omgebouwd naar een knusse winkel en die wordt nu gehuurd door de Wereldwinkel. Het bestuur van de Wereldwinkel was op zoek naar een nieuwe winkelruimte, omdat het oude gebouw aan de Wilgenhoekweg gesloopt gaat worden.

Eigenaars en verhuurders Wendy Jongepier en Sybren Willems zijn blij met deze oplossing. Ze zijn bezig met een grondige verbouwing van het pand. Boven de winkel komt nog een Bed & Breakfast. Verder is er beneden een pantry en een toilet en zal er een atelier komen dat voor allerlei activiteiten bruikbaar is. Ook het bestuur van de Wereldwinkel is heel tevreden met de nieuwe locatie. Voorzitter Peter Louwerse: “We hopen op meer klanten op deze prachtige locatie. We bestaan nu 33 jaar en door de corona-epidemie hebben we veel omzet gemist. We willen graag dé cadeauwinkel van Serooskerke zijn.”

Geen grote winst
De Wereldwinkel heeft haar deuren van het nieuwe pand op woensdag 10 november geopend. Chris Maas heeft de officiële opening mogen verzorgen: “Fijn dat we hier kunnen staan en dat het gelukt is om een nieuwe locatie te vinden. Inmiddels bestaan jullie al 33 jaar en dat is mede te danken aan de fantastische vrijwilligers.” De Wereldwinkel Serooskerke draait geheel op vrijwilligers die allerlei taken vervullen. Zo is er een stichtingsbestuur van vijf mensen en momenteel zijn er 22 mensen die winkeldiensten draaien en de in- en verkoop verzorgen. De meeste producten komen van Fair Trade Original in Culemborg. De winkel hoeft geen grote winst te draaien maar probeert elk jaar wat over te houden om de kosten te dekken en om bijvoorbeeld de winkelinrichting te kunnen vernieuwen.

Complimenten van wethouder Maas
Chris Maas: “Veel mensen die jullie producten maken zijn arm. Met de verkoop bij de Wereldwinkel krijgen ze een geregeld inkomen. Ik vind het heel belangrijk en goed dat deze mensen zich mede door jullie kunnen ontwikkelen. Ik hoop dat veel inwoners van Serooskerke en omgeving jullie winkel gaan bezoeken. Er zijn veel originele cadeaus en eerlijke producten uit andere culturen. Veel producten zijn ook nog eens duurzaam. De wereld wordt hiermee een betere plek om te wonen.” De wethouder bedankte iedereen die heeft meegewerkt aan de realisatie van de Wereldwinkel of nog meewerkt aan de verbouwing. Hij wenste de eigenaar, het bestuur en de vrijwilligers veel succes en alle klanten veel winkelplezier.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief