Afbeelding
Foto: Edwin Mijnsbergen

CDA Middelburg presenteert nieuwe kandidatenlijst

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Het CDA Middelburg heeft de nieuwe kandidatenlijst voor de komende raadsperiode 2022 – 2026 gepresenteerd. Op 29 november werd deze door de leden van het CDA Middelburg vastgesteld tijdens een online ledenvergadering. Er is sprake van continuïteit maar ook van vernieuwing. Johan Aalberts, nu wethouder voor het CDA in Middelburg, voert de lijst opnieuw aan als lijsttrekker. 

Johan Aalberts: “Vol vertrouwen samenwerken aan een mooie toekomst met een goede lijst. Vernieuwing, verjonging  en ervaring is een goede combinatie voor een sterke partij. Ik ben trots dat ik deze lijst mag aanvoeren.” Op de nieuwe kandidatenlijst staan zowel vertrouwde gezichten als nieuwe en jonge kandidaten. Ella Poppe (54) en Wim Kant (58), nu ook al raadsleden voor het CDA, staan als respectievelijk nummer 2 en 3 op de lijst. Ella is beoogd fractievoorzitter.

Op de vierde plek een nieuw gezicht: Simon Beijer (28). Simon is werkzaam bij een accountantskantoor en bezig met de afronding van zijn opleiding. Hij is met overtuiging kandidaat voor het CDA. Ronny Theune (48), werkzaam als manager in de waterzuivering, staat op plaats 5 en is op dit moment al fractievolger. Op plaats 6 staat Roderik Bin (35), op dit moment werkzaam als regiomanager in de zorg en eerder werkzaam als fractiemedewerker bij de CDA Statenfractie. Daarna staat Herman van der Bent (34) op plek 7. Hij is met zijn gezin vorig jaar naar Middelburg verhuisd en werkzaam als promovendus bij de TU Delft. Hij is al een periode Statenlid geweest voor het CDA in Zuid-Holland.

Naast de kandidatenlijst is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Dit programma zal binnenkort worden gepubliceerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief