Foto: Gemeente Veere

Projecten van start na vaststelling Visie Domburg

DOMBURG - Na vaststelling van de Visie Domburg, door de raad van de gemeente Veere, zijn een aantal projecten van start gegaan in Domburg. Er is een mooi parkeerterrein rond de molen aangelegd, Zeeuwland heeft sociale huurwoningen gebouwd en er worden vrijstaande woningen en tweekappers gebouwd. 


De Singel in Domburg
In opdracht van Estuarium Vastgoed start Bouwbedrijf De Delta met de bouw van 3 woningen, 2 bijbehorende vakantiewoningen en 6 commerciële ruimtes aan de Singel in Domburg. Tot de ontwikkeling behoort ook een gezamenlijk achter-terrein en 19 parkeerplaatsen ten behoeve van de commerciële ruimtes. De woningen krijgen privé parkeergelegenheid op eigen terrein. Het geheel is ontworpen door RoosRos architecten uit Goes. Het ontwerp is kenmerkend voor het dorp en sluit aan bij het DNA van Domburg.

Realisatie van woningen
De locatie ligt tegen het centrum van Domburg aan de Singel, tussen de Brouwerijweg en de Doctor B. Vaandragerstraat. De Stationsstraat vormt een directe verbinding tussen het bestaande bruisende hart en de projectlocatie. Alle drie de woningen krijgen een levensloopbestendige indeling op de begane grond met daarnaast twee slaapkamers en een tweede badkamer op de verdieping. De hoekwoningen krijgen ook een 4-persoons vakantiewoning op eigen grond.

Commerciële ruimten
De commerciële ruimten worden verdeeld over 6 units. De units bestaan uit 1, 2 of 3 lagen en krijgen een oppervlak variërend van circa 64 tot 363 m². Vijf van de zes units krijgen een dakterras. Op het achtergelegen terrein worden 19 parkeerplaatsen gerealiseerd welke uitsluitend dienstbaar worden aan de commerciële ruimtes. De verwachting is dat het project eind 2022 zal worden opgeleverd.

Energiezuinige woningen
Na de feestdagen wordt gestart met de bouw van vijf energiezuinige woningen aan de Singel in Domburg (voormalige locatie Albert Heijn). De bouw van de woningen is in handen van Aannemingsbedrijf Fraanje, dat het plan ook in eigen huis heeft ontwikkeld. De architectuur van het nieuwbouwproject zorgt voor een verbinding tussen de twee uiteenlopende stijlen van de naastgelegen wijken. Het lage gedeelte betreft twee levensloopwoningen die goed aansluiten bij de authentieke woningen in de Zuidstraat.

De drie ruime gezinswoningen bieden door hun omvang en kleurgebruik een tegenwicht aan de architectuurstijl in het nieuwbouwplan Singelgebied aan de overzijde van het project. Het project is daarmee passend in het DNA van Domburg en sluit aan bij de woonwensen van (jonge) gezinnen en senioren die gelijkvloers willen wonen. Wethouder Chris Maas: “Goed dat met de bouw van deze twee projecten wordt begonnen. De gemeente werkt momenteel samen met woningcorporatie Zeeuwland plannen uit voor het sluitstuk van dit gebied: betaalbare woningen voor starters op twee plekken, aan de Brouwerijweg en op de hoek van de Singel en de Zuidstraat”.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6