Het nieuwe logo van KZGW
Het nieuwe logo van KZGW

Het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen verandert logo na 252 jaar

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (KZGW) heeft voor het eerst sinds de oprichting in 1769 het logo veranderd. 

Het Zeeuws Genootschap is opgericht in 1769. De rots in de woelige zee met de zeven muzen werd het symbool. De muzen staan voor de vrije kunsten en wetenschappen. De rots is hun veilige werkplek en het opschrift kan vrij worden vertaald met: ‘Zij schitteren te midden van de golven’. De muzen én de gedachte erachter keren vandaag, 252 jaar later, terug in het nieuwe logo van het Genootschap. Gestileerd en geschikt voor alle moderne communicatiemiddelen. Niet langer alleen drukwerk, maar steeds meer het internet als belangrijkste informatiedrager. De muzen keren ook terug in de nieuwe missie van het Genootschap: ‘Wij laten Zeeland schitteren’.

Koers
Het nieuwe logo straalt ook de koers van het KZGW voor de komende jaren uit. Volgens de organisatie gaan communicatie en onderzoek een grote rol spelen. Het KZGW wil:
- via het Zeeuwse onderwijs de jeugd interresseren voor de geschiedenis van Zeeland aan de hand van hun enorme collectie van ruim 200.000 museale objecten die is ondergebracht bij verschillende musea, bibliotheken en archiefdiensten in de hele provincie
- het versneld doorgaan met het digitaliseren van deze collectie, zodat er een digitaal museum ontstaat dat in omvang kan wedijveren met de grootste ter wereld,
- het vergroten van de maatschappelijke relevantie van alle activiteiten.

Met elkaar
De 1.400 leden en de 80 vrijwilligers van het Zeeuws Genootschap dragen Zeeland in hun hart en vormen met elkaar de rots der muzen. Door middel van de collecties, boeken, tijdschriften, exposities, lezingen, concerten, video’s en congressen laat het KZGW de indrukwekkende Zeeuwse cultuur en geschiedenis zien, zowel binnen de provinciegrenzen als ver daarbuiten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief