Nieuwe dienstregeling NS: sneller treinen van en naar Zeeland

Vanaf zondag (12 december) gaat de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS) in. Er komt een extra trein naar Zeeland, waardoor het sneller reizen is van en naar Zeeland.


De verbinding van Zeeland met Noord-Brabant en de Randstad verbetert in het nieuwe spoorboekje. Een van de twee intercity’s stopt per uur alleen op de grotere stations Vlissingen, Middelburg en Goes. ‘De verbinding naar de Randstad wordt hierdoor 15 minuten sneller’, aldus de NS. Ook komt er een nieuwe sprinterverbinding tussen Vlissingen en Roosendaal, waarbij de sprinter twee keer per uur rijdt en alle stations aandoet. 

In de provincie wordt blij gereageerd op de nieuwe dienstregeling. ‘Reizen van en naar Zeeland wordt sneller’, laat de provincie Zeeland weten. ‘De afgelopen jaren heeft Zeeland zich sterk gemaakt voor een extra trein en dit is een belangrijke stap die veel betekent voor de bereikbaarheid van Zeeland, de Randstad en Noord-Brabant vanuit Zeeland en de bereikbaarheid tussen Zeeuwse dorpen en steden.’

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6