Afbeelding
Foto: Politie.nl

Jongens bij station opgepakt met drugs en mes

Door: Britta Janssen 112 Meldingen

MIDDELBURG - Bij de controle van een groepje jongeren op het treinstation in Middelburg woensdagavond vonden agenten softdrugs en een mes. Twee jongens zijn aangehouden. Het gaat om een 15-jarige Vlissinger en een 16-jarige Middelburger.

De agenten voerden een controle uit op het station, omdat de politie veel overlastmeldingen krijgt over deze locatie. ‘Bezoekers van het station melden vaak dat ze zich niet veilig voelen daar, door de groepjes jongeren die er rondhangen’, laat de politie weten. ‘Ook worden er regelmatig vernielingen gepleegd.’ Om die reden controleert de politie hier regelmatig.

Bij het controleren van het groepje jongeren woensdagavond, rond 21.00 uur, ontdekten de agenten bij de Vlissinger 11 gripzakjes met henneptoppen. De jongen is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

De agenten zagen een andere jongen ‘iets’ wegstoppen in zijn broek. Het bleek een zo’n 30 centimeter lang mes te zijn. Ook dat is in beslag genomen. Deze jongen is ook overgebracht naar het politiecellencomplex. Op last van de officier van justitie zijn beiden weer in vrijheid gesteld, omdat ze minderjarig zijn. Ze worden donderdag gehoord door de politie. Dit gebeurt in het bijzijn van een advocaat en hun ouders of verzorgers. Tegen de 2 wordt proces-verbaal opgemaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief