Afbeelding
Foto: HVZeeland

Mobiele eenheid rukt twee keer uit vanwege onrust tijdens nieuwjaarsnacht in Arnemuiden

112 Meldingen

ARNEMUIDEN - De Mobiele Eenheid (ME) heeft tijdens de nieuwjaarsnacht in Arnemuiden twee keer opgetreden vanwege het overtreden van het door de burgemeester ingestelde samenscholingsverbod. Er zijn 11 arrestaties verricht. Het gaat om jongens/mannen tussen de 16 en 27 jaar oud.

Volgens de politie werd ‘s middags al vuurwerk en glaswerk naar surveillerende agenten en brandweermedewerkers gegooid toen zij acteerden op meldingen van overlast en brandjes. De openbare orde dreigde verstoord te worden en daarom kwam de ME uiteindelijk ‘s nachts in actie op de Nieuwlandseweg in Arnemuiden. Rond 01.00 uur werd het gebied voor de eerste keer schoongeveegd, even na 02.15 uur kwam de ME opnieuw in actie en werden de arrestaties verricht.

“Bij de Nieuwlandseweg zorgden tientallen mensen voor een onrustige situatie. De sfeer was grimmig en er werd met zwaar vuurwerk en glas naar de ME-ers gegooid”, zo vertelt de politie vanmiddag. “Vanuit de Mobiele Eenheid is meerd ere malen op niet mis te verstane wijze te kennen gegeven dat iedereen weg moest gaan, deed men dit niet, dan zou geweld gebruikt worden door de politie. Sommige omstanders gaven gehoor aan het bevel, anderen bleven staan en bleven explosieven gooien naar de politiemensen”

“Uiteindelijk werd er ingegrepen door de Mobiele Eenheid. Dit resulteerde in de aanhouding van de elf inwoners van Arnemuiden”, aldus de politie. De verdachten zijn 16 tot en met 27 jaar oud. Ze zijn opgepakt voor belediging en/of het niet voldoen aan een bevel of vordering. De elf zitten nog vast en worden vandaag gehoord door rechercheurs.

Tijdens de overgang van 2020 naar 2021 moest de ME ook al worden ingezet op de Nieuwlandseweg in de stad. Naar aanleiding daarvan liet de burgemeester van de gemeente Middelburg dit jaar een mobiele camera-unit plaatsen. Deze werd echter op Oudjaarsavond vernield doordat aan de voet van de paal brand werd gesticht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief