Afbeelding
Foto: HVZeeland

Zeer grote brand verwoest woningen Middelburg

112 Meldingen

MIDDELBURG - Een zeer grote brand heeft vannacht in Middelburg de zolderverdiepingen van drie rijtjeswoningen aan de Radenhove beschadigd. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Nadat de brand in de hoekwoning rond 03.40 uur werd opgemerkt, was deze al snel uitslaand. De brand breidde zich vervolgens uit naar de daken van de twee naastgelegen woningen. Uiteindelijk ontstond brand op de zolderverdiepingen van drie huizen, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

De burgemeester van Middelburg, Harald Bergmann, meldde zaterdagmiddag dat er uiteindelijk vier woningen betrokken waren bij de brand. Volgens de politie zijn twee van deze woningen onbewoonbaar verklaar. Voor de inwoners van deze woningen wordt opvang in de gemeente Middelburg geregeld. Tijdens de nieuwjaarsnacht was dat wijkcentrum Palet, maar in overleg met verhuurder Woongoed wordt er gekeken naar een vervangende woonruimte.

Bij de bestrijding van de brand werden vier blusvoertuigen, twee waterwagens en een ladderwagen ingezet. Er kwam ook een ambulance ter plekke, maar geen van de bewoners raakte gewond. De oorzaak van de verwoestende brand is nog altijd niet duidelijk. “Het kan vuurwerk zijn geweest, maar ook iets anders. Hoe dan ook is de uitkomst verschrikkelijk”, aldus Bergmann.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief