Afbeelding

Start baggerwerkzaamheden gemeente Veere

Door: Advertorial Algemeen

DOMBURG - Vanaf maandag 10 januari start het Waterschap Scheldestromen met baggeren van waterlopen in de bebouwde kom van de gemeente Veere. Het gaat om Zoutelande, Meliskerke, Grijpskerke en een deel van Westkapelle. 

Op de bodem van iedere sloot of waterpartij verzamelt zich na verloop van tijd een laag bagger. Bagger bestaat onder andere uit gevallen blad, plantenresten en inwaaiend zand en stof. Deze laag wordt steeds dikker met als gevolg dat de sloot ondieper wordt. In natte perioden voeren sloten en andere wateren het overtollige water af. Een teveel aan bagger, riet en waterplanten belemmert de doorstroming van het water. Een ondiepe sloot kan minder water afvoeren en bergen. Dit kan leiden tot wateroverlast. Uiteindelijk levert baggerwerk dus veel op. Het risico op natte voeten in de vorm van wateroverlast wordt een stuk kleiner. U krijgt er schoner oppervlaktewater voor terug. Stankoverlast komt niet of nauwelijks meer voor en het (onder)waterleven voor plant en dier verbetert.

Hoe worden de werkzaamheden uitgevoerd en wat betekent dit voor u?
Voordat er gebaggerd kan worden, maait de aannemer de oevers van de waterloop. Daarna wordt vanaf de oever of vanaf het water met een kraan of schuifboot de baggerspecie opgegraven. Het in te zetten materieel wordt afgestemd op de waterlo(o)p(en) en omgeving. In uw omgeving wordt de baggerspecie op twee verschillende manieren verwerkt. Waar mogelijk wordt de baggerspecie op de oever verspreid. Omdat dit in uw omgeving niet overal kan, wordt ook een deel van de baggerspecie afgevoerd.

Meer informatie en kaart
Meer informatie over het baggeren is te vinden op de website van het waterschap. Hier kunt u ook een interactieve kaart vinden, zodat u kunt zien in welke gebieden er exact gebaggerd wordt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief